Félórás tonhalas tészta zöldségekkel: tejszínes szósz fogja össze

A tonhal és a zöldségek nagyon jól passzolnak egymáshoz, ha tésztával együtt készíted el őket.

Zöldséges-tonhalas tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tonhalas-zöldséges tészta hamar megfő, és aki szereti a halat, annak garantáltan ízleni fog. Ez a változat brokkolival, répával és zöldborsóval készül, de ha más zöldségeket szeretsz, azokkal is finom lesz. A zöldségeket ne főzd teljesen puhára, inkább csak roppanósra párold.

Zöldséges-tonhalas tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg száraztészta
  • 15 dkg brokkoli
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz tonhalkonzerv (kb. 15 dkg)
  • 1 sárgarépa
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 citrom leve
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvashatónál 2-3 perccel rövidebb ideig. Ha kész, szűrd le.

A sárgarépát és a brokkolit tisztítsd meg, aprítsd fel, és folyó víz alatt alaposan mosd meg. 

Egy serpenyőben hevíts olajat. Az újhagyma fehér szárát szeleteld fel, párolt puhára az olajon, majd dobd rá a zúzott fokhagymát, a brokkolit, a répát és a borsót. Öntsd fel egy deci vízzel, majd fedd le, és nagyjából tíz perc alatt párold őket roppanósra. Ha már jók, de maradt még rajtuk víz, öntsd le róla. Add hozzá a tonhalat, facsard rá a citrom levét, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel, apróra vágott petrezselyemmel, és öntsd fel tejszínnel. Kis lángon főzd öt percig. Ekkor keverd bele a tésztát is, és így főzd további két-három percig, amíg a szószt magába szívja.

Isteni tonhalas-sajtos quesadilla: kész tortillalapokból pillanatok alatt kész

Bár a neve nagyon elegánsan hangzik, valójában töltött tortillalapokról van szó, amelyekbe bármit tehetsz, amit otthon találsz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük