Tavaszi tekercs sok zöldséggel, ropogósan: otthon is tökéletes lesz
A tavaszi tekercs igazi keleti ínyencség, kívül ropogós, belül üde, tele van friss zöldségekkel.

tavaszi-tekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavaszi tekercsnek rengeteg változata van, remek üvegtésztával, garnélával, csirkemellel, darált hússal is. Ebbe most tofu kerül. Nem terheli meg a gyomrot, mégsem maradsz tőle éhes. Különféle mártogatósokkal még finomabb lesz. Ha nem jutsz tekercslaphoz, réteslapot is használhatsz. 

Zöldséges tavaszi tekercs receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg káposzta
  • 12 db rizslap
  • 10 dkg tofu
  • 3 db sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 db gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 1 kis doboz bambuszrügy
  • 1 teáskanál szezámolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, pucold meg, és vágd a lehető legvékonyabb csíkokra. A tofut is aprítsd fel. Egy serpenyőben vagy wokban hevíts olajat. Dobd bele a fokhagymát, a gyömbért, kevergetve süsd egy kicsit, majd mehet hozzá a tofu, kicsit később a répa, a káposzta, a hagyma és az aprított bambuszrügy. Magasabb hőfokon pirítsd három-négy percig. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámolajat, sózd meg, és párold még öt percig. 

Áztasd be a rizslapokat egy pillanatra vízbe. Mindegyik közepére kanalazz tölteléket, majd a két végét hajtsd be, és tekerd fel. Érdemes a tésztákat hideg vízbe mártani, hogy a szélük összeragadjon. A tetejüket kend meg olajjal, és bő, forró olajban süsd ropogósra négy-öt perc alatt. 
Ha szereted a keleti finomságokat, a kínai sült tésztát se hagyd ki! 

Ezt is szeretjük