Zöldséges, tárkonyos krumplileves: főfogásnak is beillik

Igazi ízkavalkád a tányérodban: a tárkonyos krumplileves sok zöldséggel nagyon laktató és kiadós.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tárkonyos krumplilevessel minden étkezés jól indul. A különleges fűszert Erdélyben előszeretettel használják, gyógyereje miatt is érdemes gyakran bevetni a konyhában. Vesetisztító, étvágyfokozó, és segít a hurutos betegségben szenvedőknek. A különleges, kellemes ízű tárkony a krumplilevesnek is új értelmet ad. Ez a fogás hús nélkül is nagyon laktató. 

tarkonyos-krumplileves

Zöldséges, tárkonyos krumplileves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg szalonna
  • 2.5 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 teáskanál ciromlé
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és alaposan mosd meg. A krumplit vágd kisebb kockákra, a répákat karikázd fel. A felaprított szalonnát süsd zsírjára, dobd rá a répákat, az egész hagymát és a krumplit, majd süsd kevergetve egy-két percig. Öntsd fel körülbelül másfél-két liter vízzel, rakd hozzá a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezd a levest ízlés szerint sóval, borssal, tárkonnyal, fokhagymával.  
 

Főzz puhára mindent körülbelül 25 perc alatt, közben pedig készítsd el a habarást. A lisztet dolgozd csomómentesre a tejföllel, és adj hozzá egy merőkanál főzőlevet. Kevergetve csorgasd a levesbe, és rottyantsd össze pár perc alatt. Meglocsolhatod citromlével, de külön is kínálhatod a leves mellé. 

tarkonyos-krumplileves-recept
Ezt is szeretjük