Zöldséges, tárkonyos krumplileves: főfogásnak is beillik
Igazi ízkavalkád a tányérodban: a tárkonyos krumplileves sok zöldséggel nagyon laktató és kiadós.

Zöldséges, tárkonyos krumplileves: főfogásnak is beillik
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Így teheted még különlegesebbé a fekete rúzst: csodálatos, ezüstös smink »

Az éjszaka királynőjeként pózol Gisele Bündchen: a 38 éves modell ilyen gyönyörű »

Zseniális ötlet egy régi táskával: ahelyett, hogy kidobnád, így hasznosítsd újra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tárkonyos krumplilevessel minden étkezés jól indul. A különleges fűszert Erdélyben előszeretettel használják, gyógyereje miatt is érdemes gyakran bevetni a konyhában. Vesetisztító, étvágyfokozó, és segít a hurutos betegségben szenvedőknek. A különleges, kellemes ízű tárkony a krumplilevesnek is új értelmet ad. Ez a fogás hús nélkül is nagyon laktató. 

Zöldséges, tárkonyos krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg szalonna
  • 2.5 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 teáskanál ciromlé
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és alaposan mosd meg. A krumplit vágd kisebb kockákra, a répákat karikázd fel. A felaprított szalonnát süsd zsírjára, dobd rá a répákat, az egész hagymát és a krumplit, majd süsd kevergetve egy-két percig. Öntsd fel körülbelül másfél-két liter vízzel, rakd hozzá a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezd a levest ízlés szerint sóval, borssal, tárkonnyal, fokhagymával.  
 

Főzz puhára mindent körülbelül 25 perc alatt, közben pedig készítsd el a habarást. A lisztet dolgozd csomómentesre a tejföllel, és adj hozzá egy merőkanál főzőlevet. Kevergetve csorgasd a levesbe, és rottyantsd össze pár perc alatt. Meglocsolhatod citromlével, de külön is kínálhatod a leves mellé. 

Ezt is szeretjük