Szaftos, omlós, zöldséges sertéssült: egyszerre sül a hús és a köret
Ha így sütöd, a zöldséges sertéssült kellően szaftos és fűszeres lesz.

sertessult-zoldsegekkel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jól elkészített, egészben sült sertéskaraj fenséges főfogás. Ha zöldségeket is szórsz hozzá a sütőbe, egyúttal a köretkészítést is letudod. Sütés közben locsolgasd a húst, hogy esélye se legyen kiszáradni. Ha marad belőle, főzelékre feltétnek is tökéletes, sőt, hidegen is kitűnő. 

sertessult
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Zöldséges sertéssült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg sertéskaraj- vagy comb
  • 4 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db sárgarépa
  • zöldfűszerek
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 késhegynyi bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet, majd dörzsöld be jó alaposan a sóval. A zsírt olvaszd fel, keverd össze a borssal, a fűszerpaprikával, a köménnyel, a zúzott fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerekkel. Jó alaposan kend be vele a húst. A tetejére vágj mélyedéseket, rakj bele szeletelt vöröshagymát, és oda is tegyél a fűszeres keverékből. Ha szeretnéd, a karajt össze is kötözheted.
 

Rakd egy zsírral kikent tepsibe, öntsd rá a maradék fűszeres keveréket, és önts alá vizet. Előmelegített sütőben, fólia alatt süsd 180 fokon 30 percig. Ekkor rakd hozzá a feldarabolt krumplit és répát. Süsd még körülbelül egy órán át. Ha a hús puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 10 percig.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük