Szaftos, omlós, zöldséges sertéssült: egyszerre sül a hús és a köret
Ha így sütöd, a zöldséges sertéssült kellően szaftos és fűszeres lesz.

Szaftos, omlós, zöldséges sertéssült: egyszerre sül a hús és a köret
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

Pár centis szőkéből derékig érő feketére váltott Katy Perry: megint átalakult »

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól elkészített, egészben sült sertéskaraj fenséges főfogás. Ha zöldségeket is szórsz hozzá a sütőbe, egyúttal a köretkészítést is letudod. Sütés közben locsolgasd a húst, hogy esélye se legyen kiszáradni. Ha marad belőle, főzelékre feltétnek is tökéletes, sőt, hidegen is kitűnő. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg sertéskaraj- vagy comb
  • 4 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db sárgarépa
  • zöldfűszerek
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 késhegynyi bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet, majd dörzsöld be jó alaposan a sóval. A zsírt olvaszd fel, keverd össze a borssal, a fűszerpaprikával, a köménnyel, a zúzott fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerekkel. Jó alaposan kend be vele a húst. A tetejére vágj mélyedéseket, rakj bele szeletelt vöröshagymát, és oda is tegyél a fűszeres keverékből. Ha szeretnéd, a karajt össze is kötözheted.
 

Rakd egy zsírral kikent tepsibe, öntsd rá a maradék fűszeres keveréket, és önts alá vizet. Előmelegített sütőben, fólia alatt süsd 180 fokon 30 percig. Ekkor rakd hozzá a feldarabolt krumplit és répát. Süsd még körülbelül egy órán át. Ha a hús puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 10 percig.

Ezt is szeretjük