Szaftos, omlós, zöldséges sertéssült: egyszerre sül a hús és a köret
Ha így sütöd, a zöldséges sertéssült kellően szaftos és fűszeres lesz.
A jól elkészített, egészben sült sertéskaraj fenséges főfogás. Ha zöldségeket is szórsz hozzá a sütőbe, egyúttal a köretkészítést is letudod. Sütés közben locsolgasd a húst, hogy esélye se legyen kiszáradni. Ha marad belőle, főzelékre feltétnek is tökéletes, sőt, hidegen is kitűnő.
Zöldséges sertéssült
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sertéskaraj- vagy comb
- 4 db krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 db sárgarépa
- zöldfűszerek
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál kömény
- 1 késhegynyi bors
- só
Elkészítés:
A sertéshúst mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet, majd dörzsöld be jó alaposan a sóval. A zsírt olvaszd fel, keverd össze a borssal, a fűszerpaprikával, a köménnyel, a zúzott fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerekkel. Jó alaposan kend be vele a húst. A tetejére vágj mélyedéseket, rakj bele szeletelt vöröshagymát, és oda is tegyél a fűszeres keverékből. Ha szeretnéd, a karajt össze is kötözheted.
Rakd egy zsírral kikent tepsibe, öntsd rá a maradék fűszeres keveréket, és önts alá vizet. Előmelegített sütőben, fólia alatt süsd 180 fokon 30 percig. Ekkor rakd hozzá a feldarabolt krumplit és répát. Süsd még körülbelül egy órán át. Ha a hús puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 10 percig.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció