Isteni zöldséges sertésragu, tunkolni való, sűrű szafttal: kiadós egytálétel
Dobd fel a sertésragut rengeteg zöldséggel! Ha így készíted, külön köret sem kell már hozzá.

- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »
- Ráncok ellen igazi nagyágyú, segít megőrizni a bőr rugalmasságát: a marulaolaj eltörli az apróbb hibákat »
- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Ha kiadós, laktató ebédre vágysz, készítsd el ezt az isteni, szaftos, sok-sok zöldséggel felturbózott sertésragut. Kevésbé terheli meg a gyomrot, mint a pörkölt. Külön köret nem is szükséges hozzá, viszont friss, ropogós kenyérrel készülj, mert azzal a legfinomabb tunkolni.
Zöldséges sertésragu receptje
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb
- 20 dkg zöldborsó
- 2 db közepes újkrumpli
- 2 db közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéscombot kockázd fel, sózd, borsozd, és tedd félre. A hagymát vágd apróra, és a felolvasztott sertészsíron fonnyaszd meg. Ha már puha, add hozzá az átnyomott fokhagymát, ezzel együtt keverd egy percig, majd dobd bele a húst. Közepes lángon kevergesd addig, amíg kap egy kis kérget.
Ekkor húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, óvatosan sózd, borsozd még egy kicsit, add hozzá a Cayenne-borsot, és lassú tűzön kezdd el főzni. Közben a sárgarépát tisztítsd meg és karikázd fel, az újkrumplit kicsit kapargasd meg és kockázd fel. Amikor a hús félpuha, add hozzá a zöldségeket, és az egészet főzd kis lángon addig, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek. A borsót csak az utolsó 10-15 percben tedd a raguba.
Hasonló, nagyon különleges étel a zöldséges nyúlpörkölt: bátran kísérletezz vele!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept