Isteni zöldséges sertésragu, tunkolni való, sűrű szafttal: kiadós egytálétel

Dobd fel a sertésragut rengeteg zöldséggel! Ha így készíted, külön köret sem kell már hozzá.

zoldseges-sertesragu-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kiadós, laktató ebédre vágysz, készítsd el ezt az isteni, szaftos, sok-sok zöldséggel felturbózott sertésragut. Kevésbé terheli meg a gyomrot, mint a pörkölt. Külön köret nem is szükséges hozzá, viszont friss, ropogós kenyérrel készülj, mert azzal a legfinomabb tunkolni.

Zöldséges sertésragu receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 db közepes újkrumpli
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombot kockázd fel, sózd, borsozd, és tedd félre. A hagymát vágd apróra, és a felolvasztott sertészsíron fonnyaszd meg. Ha már puha, add hozzá az átnyomott fokhagymát, ezzel együtt keverd egy percig, majd dobd bele a húst. Közepes lángon kevergesd addig, amíg kap egy kis kérget.
Ekkor húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, óvatosan sózd, borsozd még egy kicsit, add hozzá a Cayenne-borsot, és lassú tűzön kezdd el főzni. Közben a sárgarépát tisztítsd meg és karikázd fel, az újkrumplit kicsit kapargasd meg és kockázd fel. Amikor a hús félpuha, add hozzá a zöldségeket, és az egészet főzd kis lángon addig, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek. A borsót csak az utolsó 10-15 percben tedd a raguba. 
Hasonló, nagyon különleges étel a zöldséges nyúlpörkölt: bátran kísérletezz vele!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük