Isteni zöldséges sertésragu, tunkolni való, sűrű szafttal: kiadós egytálétel
Dobd fel a sertésragut rengeteg zöldséggel! Ha így készíted, külön köret sem kell már hozzá.

zoldseges-sertesragu-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kiadós, laktató ebédre vágysz, készítsd el ezt az isteni, szaftos, sok-sok zöldséggel felturbózott sertésragut. Kevésbé terheli meg a gyomrot, mint a pörkölt. Külön köret nem is szükséges hozzá, viszont friss, ropogós kenyérrel készülj, mert azzal a legfinomabb tunkolni.

Zöldséges sertésragu receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 db közepes újkrumpli
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombot kockázd fel, sózd, borsozd, és tedd félre. A hagymát vágd apróra, és a felolvasztott sertészsíron fonnyaszd meg. Ha már puha, add hozzá az átnyomott fokhagymát, ezzel együtt keverd egy percig, majd dobd bele a húst. Közepes lángon kevergesd addig, amíg kap egy kis kérget.
Ekkor húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, óvatosan sózd, borsozd még egy kicsit, add hozzá a Cayenne-borsot, és lassú tűzön kezdd el főzni. Közben a sárgarépát tisztítsd meg és karikázd fel, az újkrumplit kicsit kapargasd meg és kockázd fel. Amikor a hús félpuha, add hozzá a zöldségeket, és az egészet főzd kis lángon addig, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek. A borsót csak az utolsó 10-15 percben tedd a raguba. 
Hasonló, nagyon különleges étel a zöldséges nyúlpörkölt: bátran kísérletezz vele!

Ezt is szeretjük