Szaftos zöldséges sertésragu: ezt kedvedre tunkolhatod
Ha a pörköltet most túl nehéznek találod, készíts inkább sertésragut sok zöldséggel!

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
A különféle raguk rendkívül jól variálható, tartalmas ételek, amik zöldséggel, kellemesen fűszerezve különösen ízletesek. Érdemes sertésből készíteni, hisz kicsit zsírosabb, mint a csirkemell, és nem kell olyan sokáig főzni, mint a marhát. Ez utóbbi kánikulai napokon nem elhanyagolható szempont. Akkor is érdemes számításba venni, ha egy nagyobb társaságot kívánsz vele jóllakatni.
Zöldséges sertésragu
Hozzávalók
- 1 kg sertéshús
- 60 dkg krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 db sárgarépa
- 2 db babérlevél
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 ág kakukkfű
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra, majd vágd kisebb kockákra. Az egyik vöröshagymát aprítsd kockákra, és a zsíron dinszteld meg. Rakd hozzá a sertéshúst, majd kevergetve süsd fehéredésig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, tedd hozzá a paradicsomot, a paprikát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi.
Főzd közepes lángon, majd ha a hús félig puha, rakd hozzá a feldarabolt krumplit, a maradék hagymát és a felkarikázott sárgarépát. Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és melegen kínáld. A sertéshús körülbelül másfél óra alatt puhul meg. Amennyiben szükséges, főzés közben pótold a vizet.
Legközelebb újragondolt Stroganoff-ragut készíts, tejszínnel gazdagítva, tésztával tálalva isteni ebéd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept