Szaftos zöldséges sertésragu: ezt kedvedre tunkolhatod
Ha a pörköltet most túl nehéznek találod, készíts inkább sertésragut sok zöldséggel!

zoldseges-sertesragu
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

Erősítő edzés renyhe hasfal ellen: evés után sem domborodik ki a pocak, ha ezek az izmok jó karban vannak »

Csodás ruhák, ha egyszerűbb polgári szertartást terveztek: mutatjuk a legjobb inspirációkat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A különféle raguk rendkívül jól variálható, tartalmas ételek, amik zöldséggel, kellemesen fűszerezve különösen ízletesek. Érdemes sertésből készíteni, hisz kicsit zsírosabb, mint a csirkemell, és nem kell olyan sokáig főzni, mint a marhát. Ez utóbbi kánikulai napokon nem elhanyagolható szempont. Akkor is érdemes számításba venni, ha egy nagyobb társaságot kívánsz vele jóllakatni. 

Zöldséges sertésragu

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 60 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra, majd vágd kisebb kockákra. Az egyik vöröshagymát aprítsd kockákra, és a zsíron dinszteld meg. Rakd hozzá a sertéshúst, majd kevergetve süsd fehéredésig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, tedd hozzá a paradicsomot, a paprikát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi.

Főzd közepes lángon, majd ha a hús félig puha, rakd hozzá a feldarabolt krumplit, a maradék hagymát és a felkarikázott sárgarépát. Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és melegen kínáld. A sertéshús körülbelül másfél óra alatt puhul meg. Amennyiben szükséges, főzés közben pótold a vizet. 
Legközelebb újragondolt Stroganoff-ragut készíts, tejszínnel gazdagítva, tésztával tálalva isteni ebéd. 

Ezt is szeretjük