Szaftos zöldséges sertésragu: ezt kedvedre tunkolhatod

Ha a pörköltet most túl nehéznek találod, készíts inkább sertésragut sok zöldséggel!

zoldseges-sertesragu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különféle raguk rendkívül jól variálható, tartalmas ételek, amik zöldséggel, kellemesen fűszerezve különösen ízletesek. Érdemes sertésből készíteni, hisz kicsit zsírosabb, mint a csirkemell, és nem kell olyan sokáig főzni, mint a marhát. Ez utóbbi kánikulai napokon nem elhanyagolható szempont. Akkor is érdemes számításba venni, ha egy nagyobb társaságot kívánsz vele jóllakatni. 

Zöldséges sertésragu

Hozzávalók

  • 1 kg sertéshús
  • 60 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra, majd vágd kisebb kockákra. Az egyik vöröshagymát aprítsd kockákra, és a zsíron dinszteld meg. Rakd hozzá a sertéshúst, majd kevergetve süsd fehéredésig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, tedd hozzá a paradicsomot, a paprikát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi.

Főzd közepes lángon, majd ha a hús félig puha, rakd hozzá a feldarabolt krumplit, a maradék hagymát és a felkarikázott sárgarépát. Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és melegen kínáld. A sertéshús körülbelül másfél óra alatt puhul meg. Amennyiben szükséges, főzés közben pótold a vizet. 
Legközelebb újragondolt Stroganoff-ragut készíts, tejszínnel gazdagítva, tésztával tálalva isteni ebéd. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük