Zöldséges rakott tészta vastag, nyúlós sajtréteggel: semmi extra, mégis isteni
Ebben a rakott tésztában az a legjobb, hogy bármilyen otthon található, az évszaknak megfelelő zöldség kerülhet bele.

zoldseges-rakott-teszta-recept
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Lily Elsie volt a korai 20. század legtöbbet fotózott színésznője: az Edward-kor 5 legszebb nője »

Salaktalanít és eltelít: a szuperegészséges amaránt nem csak köretnek jó »

Jude Law 19 éves lánya gyönyörű modell: nem csak szépsége, a stílusa is figyelemre méltó »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott tészta mindig jó ötlet, hisz kiadós, és a különféle csodás ízek sütés során összeérnek a tepsiben. A laktató főfogás nagy előnye, hogy bármilyen zöldséget tehetsz a tésztarétegek közé. Válogass olyan hozzávalókat, amik ott lapulnak a kamrádban. Akár többféle maradék sajtot is szórhatsz a tetejére. 

Zöldséges rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 25 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 db közepes cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • metélőhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg. A cukkinit és a padlizsánt karikázd fel, sózd be, és pihentesd 30 percig. A tésztát rakd forrában lévő sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Szűrd le, majd csepegtesd le.

 

Közben a paradicsomot és a paprikát is vágd fel tetszés szerint. Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a felaprított hagymát, dinszteld meg. Mehet hozzá az áttört fokhagyma, majd amikor kezd színesedni, dobd hozzá a cukkinit és a padlizsánt. Önts hozzá egy deci vizet, és kezdd párolni. Közben tedd hozzá a paradicsomot és a paprikát is. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, a szerecsendióval és az oregánóval. 
 

Egy tűzálló tál aljára locsolj kevés tejszínt, rétegezd bele a tésztát és a zöldségeket. A végén öntsd rá a tejszínes keveréket, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt még metélőhagymával is feldobhatod.
A szezon nagy kedvence a padlizsán, készítsd el minél többféleképpen! A görögök darált hússal és selymes besamellel szeretik. 

Ezt is szeretjük