Zöldséges rakott tészta vastag, nyúlós sajtréteggel: semmi extra, mégis isteni
Ebben a rakott tésztában az a legjobb, hogy bármilyen otthon található, az évszaknak megfelelő zöldség kerülhet bele.

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A rakott tészta mindig jó ötlet, hisz kiadós, és a különféle csodás ízek sütés során összeérnek a tepsiben. A laktató főfogás nagy előnye, hogy bármilyen zöldséget tehetsz a tésztarétegek közé. Válogass olyan hozzávalókat, amik ott lapulnak a kamrádban. Akár többféle maradék sajtot is szórhatsz a tetejére.
Zöldséges rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tészta
- 25 dkg sajt
- 10 dkg krémsajt
- 2 db közepes cukkini
- 1 db padlizsán
- 3 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- metélőhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg. A cukkinit és a padlizsánt karikázd fel, sózd be, és pihentesd 30 percig. A tésztát rakd forrában lévő sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Szűrd le, majd csepegtesd le.
Közben a paradicsomot és a paprikát is vágd fel tetszés szerint. Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a felaprított hagymát, dinszteld meg. Mehet hozzá az áttört fokhagyma, majd amikor kezd színesedni, dobd hozzá a cukkinit és a padlizsánt. Önts hozzá egy deci vizet, és kezdd párolni. Közben tedd hozzá a paradicsomot és a paprikát is. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, a szerecsendióval és az oregánóval.
Egy tűzálló tál aljára locsolj kevés tejszínt, rétegezd bele a tésztát és a zöldségeket. A végén öntsd rá a tejszínes keveréket, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt még metélőhagymával is feldobhatod.
A szezon nagy kedvence a padlizsán, készítsd el minél többféleképpen! A görögök darált hússal és selymes besamellel szeretik.
Még több recept