Fűszeres, zöldséges rakott karaj sok sajttal a tetején - Pazar főfogás körettel sütve

Kiadós, laktató és fenséges, a zöldséges rakott karajért az egész család odalesz.

Fűszeres, zöldséges rakott karaj sok sajttal a tetején - Pazar főfogás körettel sütve
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldséges rakott karaj, amilyen könnyen összedobható, olyan ízletes fogás. Ráadásul úgy variálod, ahogy csak akarod. Többféle zöldséggel is kipróbálhatod, attól függően, mit rejt a hűtöd vagy a kamrád. Érdemes a húst a sütés előtti este bepácolni, úgy még jobban összeérnek az ízek.

Zöldséges rakott karaj recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg karaj
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a karajt vágd vékony szeletekre, vagy klopfold ki. Keverd össze a tejfölt a mustárral, ízlés szerinti sóval, borssal, apróra vágott vöröshagymával. Rakd bele a húst, fedd le, és pácold legalább négy órán át. Még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted.
 

A gombát pucold meg, szeleteld fel, és süsd kevés olajban két-három percig. A krumplit hámozd meg, mosd meg, karikázd fel, és egy rétegben rakd a tepsibe. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal. Tedd a krumplira a hússzeleteket, azokra a kis darabokra vágott paprikát és a gombát. Ha maradt a mustáros-tejfölös keverékből, öntsd a szeletekre. Dobj a karajra kedvenc zöldfűszeredből. Fedd le alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 70 percig. Amikor a hús és a krumpli is puha, tehát könnyen belehatol egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát. Pakold rá a paradicsomot, és szórd meg reszelt sajttal. Told vissza a sütőbe, és várd meg, amíg ráolvad, és szép piros lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük