Régimódi krumplinudli sok zöldséggel összesütve: a tészta is nagyon egyszerű
A krumplinudlit otthon is elkészítheted, sokkal jobb lesz, mint a mirelit. Zöldségekkel, parmezánnal kitűnő egytálétel lehet.

zoldseges-nudli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A régimódi nudli nem csak édesen finom. A sós változat remek kísérője lehet pörkölteknek, de zöldségekkel főételként is tálalhatod. Lehetőleg gyorsan gyúrd össze a tésztát, mert a kezed melegétől könnyen meglágyul, és akkor több liszt kell hozzá. A krumpli fajtájától is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Az nagyon fontos, hogy ne újkrumpliból készítsd.

Zöldséges krumplinudli

Hozzávalók:

A nudlihoz

  • 50 dkg közepes krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • szerecsendió

A feltéthez

  • 15 dkg szárított paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg parmezán
  • 1 bögre 1 spenót
  • 1 db kis cukkini
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában körülbelül 25 perc alatt. Amikor puha, pucold meg, és még melegen törd össze. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, majd add hozzá a tojást, a sót, a szerecsendiót, és több részletben dolgozd hozzá a lisztet. A rugalmas tésztát sodord ujjnyi vastagra lisztezett felületen, és vágd fel ízléstől függően 2-4 centis darabokra. A nudlikat dobd lobogó, sós vízbe kis adagokban. Amikor feljönnek a víz tetejére, főzd még két percig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

 
A gombát pucold meg, mosd meg a zöldségeket, és vágd fel ízlés szerint. Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a gombát, a cukkinit, és kezdd párolni. Kicsit később tedd hozzá a spenótot, a paradicsomot. Amikor minden puha, elfőtt a leve, forgasd hozzá a nudlit, és pirítsd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal. 
A gnocchi is hasonlóan készül, mint a nudli. Kóstold meg paradicsomos szósszal is!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük