Régimódi krumplinudli sok zöldséggel összesütve: a tészta is nagyon egyszerű
A krumplinudlit otthon is elkészítheted, sokkal jobb lesz, mint a mirelit. Zöldségekkel, parmezánnal kitűnő egytálétel lehet.

zoldseges-nudli
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Darázsderekat csinál és nőiessé tesz minden szettet: a ’80-as évek kedvenc öve visszatért »

Hasznos praktika, amivel helyrehozható a széttört sminkpaletta: egy hozzávalóval megúszod »

Gyönyörű nővé érett Gwyneth Paltrow lánya: a 16 éves Apple-t együtt fotózták édesanyjával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A régimódi nudli nem csak édesen finom. A sós változat remek kísérője lehet pörkölteknek, de zöldségekkel főételként is tálalhatod. Lehetőleg gyorsan gyúrd össze a tésztát, mert a kezed melegétől könnyen meglágyul, és akkor több liszt kell hozzá. A krumpli fajtájától is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Az nagyon fontos, hogy ne újkrumpliból készítsd.

Zöldséges krumplinudli

Hozzávalók:

A nudlihoz

  • 50 dkg közepes krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • szerecsendió

A feltéthez

  • 15 dkg szárított paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg parmezán
  • 1 bögre 1 spenót
  • 1 db kis cukkini
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában körülbelül 25 perc alatt. Amikor puha, pucold meg, és még melegen törd össze. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, majd add hozzá a tojást, a sót, a szerecsendiót, és több részletben dolgozd hozzá a lisztet. A rugalmas tésztát sodord ujjnyi vastagra lisztezett felületen, és vágd fel ízléstől függően 2-4 centis darabokra. A nudlikat dobd lobogó, sós vízbe kis adagokban. Amikor feljönnek a víz tetejére, főzd még két percig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

 
A gombát pucold meg, mosd meg a zöldségeket, és vágd fel ízlés szerint. Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a gombát, a cukkinit, és kezdd párolni. Kicsit később tedd hozzá a spenótot, a paradicsomot. Amikor minden puha, elfőtt a leve, forgasd hozzá a nudlit, és pirítsd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal. 
A gnocchi is hasonlóan készül, mint a nudli. Kóstold meg paradicsomos szósszal is!

Ezt is szeretjük