Szuperegészséges zöldséges karfiolrizs: ebből bármennyit megehetsz
Ez a rizs tökéletes, diétás alternatívája. Nincs benne szénhidrát, csak csupa egészséges, friss zöldség.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A hizlaló köretek helyett a finom és egészséges karfiolrizs lehet a megoldás. Tökéletes helyettesítője a rizsnek. A karfiol magas C-vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, segít megőrizni a szív egészségét, így jó minél többször beiktatni a menübe. A friss petrezselyem, a citrom, a fokhagyma még csábítóbbá teszik a villámgyorsan összedobható köretet.
Zöldséges karfiolrizs
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej karfiol
- 2 gerezd fokhagya
- 0.5 db kígyóuborka
- 1 db sárgarépa
- 2 szál zöldhagyma
- 1 db avokádó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. A karfiolt szedd rózsáira, majd az uborkával, a répával, az avokádóval, a zöldhagymával együtt tedd késes aprítógépbe, és aprítsd finomra. Rakd át a zöldségeket konyharuhába, és csavard ki belőlük a nedvességet.
Egy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Amikor illatozik, színesedik, rakd hozzá az aprított zöldségeket. Kevergetve süsd hat-nyolc percig. Ha még roppanós, de már nem nyers, húzd le a tűzről, locsold meg a citromlével, sózd, borsozd, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
A karfiolból ínycsiklandó rakottast is készíthetsz. Sajttal, mascarponéval igazán tökéletes ebéd vagy vacsora.
Még több recept