Szuperegészséges zöldséges karfiolrizs: ebből bármennyit megehetsz
Ez a rizs tökéletes, diétás alternatívája. Nincs benne szénhidrát, csak csupa egészséges, friss zöldség.

zoldseges-karfiolrizs
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hizlaló köretek helyett a finom és egészséges karfiolrizs lehet a megoldás. Tökéletes helyettesítője a rizsnek. A karfiol magas C-vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, segít megőrizni a szív egészségét, így jó minél többször beiktatni a menübe. A friss petrezselyem, a citrom, a fokhagyma még csábítóbbá teszik a villámgyorsan összedobható köretet. 

Zöldséges karfiolrizs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagya
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 db avokádó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. A karfiolt szedd rózsáira, majd az uborkával, a répával, az avokádóval, a zöldhagymával együtt tedd késes aprítógépbe, és aprítsd finomra. Rakd át a zöldségeket konyharuhába, és csavard ki belőlük a nedvességet. 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Amikor illatozik, színesedik, rakd hozzá az aprított zöldségeket. Kevergetve süsd hat-nyolc percig. Ha még roppanós, de már nem nyers, húzd le a tűzről, locsold meg a citromlével, sózd, borsozd, és szórd meg aprított petrezselyemmel. 

A karfiolból ínycsiklandó rakottast is készíthetsz. Sajttal, mascarponéval igazán tökéletes ebéd vagy vacsora. 

Ezt is szeretjük