Szuperegészséges zöldséges karfiolrizs: ebből bármennyit megehetsz
Ez a rizs tökéletes, diétás alternatívája. Nincs benne szénhidrát, csak csupa egészséges, friss zöldség.

zoldseges-karfiolrizs
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Igen forróra sikeredtek Rihanna új fehérneműi: telt alkaton is gyönyörűen mutatnak »

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hizlaló köretek helyett a finom és egészséges karfiolrizs lehet a megoldás. Tökéletes helyettesítője a rizsnek. A karfiol magas C-vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, segít megőrizni a szív egészségét, így jó minél többször beiktatni a menübe. A friss petrezselyem, a citrom, a fokhagyma még csábítóbbá teszik a villámgyorsan összedobható köretet. 

Zöldséges karfiolrizs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagya
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 db avokádó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. A karfiolt szedd rózsáira, majd az uborkával, a répával, az avokádóval, a zöldhagymával együtt tedd késes aprítógépbe, és aprítsd finomra. Rakd át a zöldségeket konyharuhába, és csavard ki belőlük a nedvességet. 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Amikor illatozik, színesedik, rakd hozzá az aprított zöldségeket. Kevergetve süsd hat-nyolc percig. Ha még roppanós, de már nem nyers, húzd le a tűzről, locsold meg a citromlével, sózd, borsozd, és szórd meg aprított petrezselyemmel. 

A karfiolból ínycsiklandó rakottast is készíthetsz. Sajttal, mascarponéval igazán tökéletes ebéd vagy vacsora. 

Ezt is szeretjük