Finom, sós hajdinakása sok répával és gombával: egészséges, és tele van rosttal
A hajdinakása egészséges, értékes rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is biztosít a szervezetnek.
Annak ellenére, hogy sokszor nehéznek érződhet krumpli, rizs vagy tészta helyett más köretet kipróbálni, érdemes kísérletezni a hajdinával. Ez egy nagyon egészséges, gluténmentes álgabona, ami változatosan beépíthető a mindennapok étrendjébe. Kiváló növényi fehérjeforrás, tele van teltségérzetet okozó rostokkal, valamint összetett szénhidrátokkal, jelentős kálium-, magnézium-, foszfor- és a kalciumtartalommal bír, és B-vitaminokban is bővelkedik. A belőle készült kása nemcsak laktat, de támogatja az egészséget is!
Zöldséges hajdinakása
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg áztatott hajdina
- 20 dkg friss, szeletekre vágott gomba
- 1 db közepes vöröshagyma felkockázva
- 5 dl forró víz
- 2 db nagyobb darabokra vágott sárgarépa
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban hevíts fel egy evőkanálnyi olívaolajat, ehhez add hozzá a hajdinát, amit addig keverj, míg az olaj bevonja, hagyd így főni 1-2 percig. Add hozzá a hagymát, a sárgarépát, ezt is keverd össze, és főzd addig, míg a hagyma aranyszínűvé válik.
Ízlés szerint adj hozzá sót és borsot, ezután öntsd hozzá a forrásban lévő vizet. Fedd le, majd állítsd alacsonyabb fokozatra a főzőlapot, és párold 15 percig, eddigre a hajdina teljesen megpuhul, és a folyadékot felszívja.
Egy külön serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsd meg a gombát. Tálaláskor a hajdinához keverd hozzá a petrezselyemmel együtt. Melegen vagy hidegen is fogyasztható.
Sajt, sonka és lágyra sült tojás egy mogyoróízű, különleges palacsintába töltve.
Reggeli hajdinapalacsintából, tojással és sajttal: ez a galettes bretonnes
Sajt, sonka és lágyra sült tojás egy mogyoróízű, különleges palacsintába töltve.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció