Finom, sós hajdinakása sok répával és gombával: egészséges, és tele van rosttal

A hajdinakása egészséges, értékes rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is biztosít a szervezetnek.

Zöldséges hajdinakása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Annak ellenére, hogy sokszor nehéznek érződhet krumpli, rizs vagy tészta helyett más köretet kipróbálni, érdemes kísérletezni a hajdinával. Ez egy nagyon egészséges, gluténmentes álgabona, ami változatosan beépíthető a mindennapok étrendjébe. Kiváló növényi fehérjeforrás, tele van teltségérzetet okozó rostokkal, valamint összetett szénhidrátokkal, jelentős kálium-, magnézium-, foszfor- és a kalciumtartalommal bír, és B-vitaminokban is bővelkedik. A belőle készült kása nemcsak laktat, de támogatja az egészséget is!

Zöldséges hajdinakása

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg áztatott hajdina
  • 20 dkg friss, szeletekre vágott gomba
  • 1 db közepes vöröshagyma felkockázva
  • 5 dl forró víz
  • 2 db nagyobb darabokra vágott sárgarépa
  • petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban hevíts fel egy evőkanálnyi olívaolajat, ehhez add hozzá a hajdinát, amit addig keverj, míg az olaj bevonja, hagyd így főni 1-2 percig. Add hozzá a hagymát, a sárgarépát, ezt is keverd össze, és főzd addig, míg a hagyma aranyszínűvé válik.

 

Ízlés szerint adj hozzá sót és borsot, ezután öntsd hozzá a forrásban lévő vizet. Fedd le, majd állítsd alacsonyabb fokozatra a főzőlapot, és párold 15 percig, eddigre a hajdina teljesen megpuhul, és a folyadékot felszívja.

 

Egy külön serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsd meg a gombát. Tálaláskor a hajdinához keverd hozzá a petrezselyemmel együtt. Melegen vagy hidegen is fogyasztható.

Sajt, sonka és lágyra sült tojás egy mogyoróízű, különleges palacsintába töltve.

Reggeli hajdinapalacsintából, tojással és sajttal: ez a galettes bretonnes

Sajt, sonka és lágyra sült tojás egy mogyoróízű, különleges palacsintába töltve.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük