Zöldfűszeres, sajttal töltött rántott karaj

Egyszerre göngyölt, töltött és rántott
Zöldfűszeres, sajttal töltött rántott karaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldfűszeres, sajttal töltött karaj messze túlszárnyalja a hagyományos rántott húsokat. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nehezen sülnek át. Nem fogod megbánni, ha jó minőségű krémsajtot használsz. A zöldfűszereket pedig bátran variálhatod.

Zöldfűszeres, sajttal töltött karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg karaj
  • 20 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • bors

Panírozáshoz

  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 18 dkg finomliszt
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A petrezselymet és a bazsalikomot vágd apróra, majd keverd össze a krémsajttal. A megmosott, lecsepegtetett húst szeleteld fel úgy, hogy pillangó alakban ki lehessen nyitni. Sózd és borsozd meg, majd rakj rá krémsajtot. Tekerd fel a húst úgy, hogy a sajt ne tudjon sehol kifolyni.

Panírozd be a karajt a szokásos módon, tehát először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Tedd bő, forró olajba, és süsd meg oldalanként körülbelül öt-öt perc alatt. Ha minden oldala aranybarna, vedd ki az olajból, és jól csepegtesd le papírtörlőn.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük