Zöldfűszeres, sajtkrémmel töltött gomba egyszerűen: gyorsan megvan, és nagyon finom

Ha ízletes, könnyen összedobható, meleg vacsorára vágysz, a töltött gomba remek választás. A sajtkrémes változatot mindenképpen próbáld ki!

toltott-gomba-sajttal-sajtkrémmel
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gomba télen-nyáron jó ötlet, ilyenkor sütve, melegen esik a legjobban, főleg, ha izgalmas töltelékkel is megbolondítod. Fontos, hogy frissen szerezd be, és egy-két nap alatt feltétlenül használd fel. Salátával önálló ételként is kitűnő, de izgalmas köretnek is kiváló. Jó minőségű sajtkrémmel készítsd.

Zöldfűszeres, sajtkrémmel töltött gomba

Hozzávalók

  • 8 db nagyobb fej gomba
  • 20 dkg sajtkrém
  • 10 dkg sajt
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál zöldfűszerek
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róluk a vizet, majd óvatosan szedd ki a tönköket. A hagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, rakd hozzá a felaprított tönköket, és süsd öt percig. Keverd hozzá a krémsajtot, majd lazíts a masszán két-három evőkanál tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal, aprított vagy szárított zöldfűszerekkel. A rozmaring, az oregánó, a bazsalikom és a petrezselyem együtt és külön-külön is illenek hozzá.

Töltsd meg a gombát a keverékkel, majd rendezd tepsibe vagy tűzálló tálba. Szórd meg reszelt sajttal, locsold meg olívaolajjal, és fedd le fóliával. Süsd 180 fokon 20-25 percig, félidőben vedd le a fóliát, hogy szép színt kapjon. 
Ha szereted a gombát, a vajban pirított, fűszeres csiperkét is feltétlenül próbáld ki! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük