Zöldfűszeres, sajtkrémmel töltött gomba egyszerűen: gyorsan megvan, és nagyon finom
Ha ízletes, könnyen összedobható, meleg vacsorára vágysz, a töltött gomba remek választás. A sajtkrémes változatot mindenképpen próbáld ki!

toltott-gomba-sajttal-sajtkrémmel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gomba télen-nyáron jó ötlet, ilyenkor sütve, melegen esik a legjobban, főleg, ha izgalmas töltelékkel is megbolondítod. Fontos, hogy frissen szerezd be, és egy-két nap alatt feltétlenül használd fel. Salátával önálló ételként is kitűnő, de izgalmas köretnek is kiváló. Jó minőségű sajtkrémmel készítsd.

Zöldfűszeres, sajtkrémmel töltött gomba

Hozzávalók:

  • 8 db nagyobb fej gomba
  • 20 dkg sajtkrém
  • 10 dkg sajt
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál zöldfűszerek
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róluk a vizet, majd óvatosan szedd ki a tönköket. A hagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, rakd hozzá a felaprított tönköket, és süsd öt percig. Keverd hozzá a krémsajtot, majd lazíts a masszán két-három evőkanál tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal, aprított vagy szárított zöldfűszerekkel. A rozmaring, az oregánó, a bazsalikom és a petrezselyem együtt és külön-külön is illenek hozzá.

Töltsd meg a gombát a keverékkel, majd rendezd tepsibe vagy tűzálló tálba. Szórd meg reszelt sajttal, locsold meg olívaolajjal, és fedd le fóliával. Süsd 180 fokon 20-25 percig, félidőben vedd le a fóliát, hogy szép színt kapjon. 
Ha szereted a gombát, a vajban pirított, fűszeres csiperkét is feltétlenül próbáld ki! 

Ezt is szeretjük