Zöldfűszeres, paradicsommal sült csirkemell: egyszerű, gyors és fenséges
A zöldfűszeres, paradicsommal együtt sült csirkemellel alig van munka, ám így is illatos, ínyenc fogást tehetsz az asztalra.

rozmaringos paradicsomos csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen sem kell nélkülöznöd a paradicsomot: az apró koktélparadicsom az év minden időszakában elérhető, és nem csak nyersen finom, hanem bármilyen húsételt feldobhatsz vele. A kicsit száraz csirkemellnek jót tesz, ha sütés előtt fehérboros pácban érleled. Mielőtt beteszed a sütőbe, érdemes minden oldalát olajon gyorsan átpirítani, az így keletkezett kéreg ugyanis megakadályozza, hogy az értékes nedvek eltávozzanak belőle.

Zöldfűszeres, paradicsommal sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A filézett csirkemellet vágd négy egyforma szeletre. Sózd, borsozd, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, öntsd alá a bort, és a hűtőben pihentesd egy órát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A koktélparadicsomokat mosd meg, és vágd félbe.
 

Egy serpenyőben forrósítsd fel a másik evőkanál olívaolajat. Tedd bele a csirkemelleket, nagy lángon pirítsd meg egy-két perc alatt minden oldalukat, majd pakold a húst tűzálló tálba. Akár benti grillen is elősütheted a csirkét. Helyezd a szeletek mellé a felszeletelt paradicsomokat, majd az egészet öntsd nyakon a pácból megmaradt borral. Dobj melléjük néhány szép friss rozmaring- és kakukkfűágat, majd told a sütőbe 30 percre. Akkor biztosan átsült a csirke, ha egy villát könnyedén bele tudsz szúrni.
A koktélparadicsommal a vegán rizottót is feldobhatod.

Ezt is szeretjük