Zöldborsós, spárgás gyorstészta fűszeres spagettiből: finom és könnyű
Csempéssz tavaszt a tányérodra, a borsós, spárgás spagetti üde, nem unalmas, és nagyon ízletes!

Zöldborsós, spárgás gyorstészta fűszeres spagettiből: finom és könnyű
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A legjobb torna fityegő bőr és zsírpárnák ellen: ezt próbáld ki, ha nehezen moccannak a kilók »

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kezdődik a spárgaszezon, könnyen változatossá teheted vele a főzőcskézést. Ráadásul gyógyít, fogyaszt, tele van vitaminnal és ásványi anyaggal. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja, ha tésztával kínálod. Zöldborsóval és parmezánnal igazán különleges.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg spárga
  • 25 dkg spagetti
  • 1 bögre borsó
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • citrom
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel főni három liter vizet egy nagy edényben. Amikor lobog, dobd bele a spagettit, vedd lejjebb a lángot, és rakj hozzá egy teáskanál sót. Főzd a csomagoláson található ideig, közben rázogasd az edényt, esetleg óvatosan keverd meg, hogy ne tapadjon össze a tészta. Ha fogkemény, szűrd le.
 

A spárgát alaposan mosd meg, a fás részeket távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Olívaolajon párold hét-nyolc percig, szórj hozzá sót és borsot. Félidőben rakd hozzá a borsót, a citromhéjat, és öntsd hozzá a tejszínt. Főzd még pár percig, majd a tűzről lehúzva forgasd hozzá a spagettit. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.

Ezt is szeretjük