Házi, zöldborsós pesto egyszerűen: tésztákhoz, húsokhoz is jól jön
Tele van friss, üde ízekkel, kellemesen krémes, és rengeteg módon felhasználható.
Az olaszok nagy kedvence, a pesto rendkívül változatosan elkészíthető. Nemcsak bazsalikommal finom, zsenge zöldborsóból is érdemes megkóstolni. Variálhatod magokkal, olívaolajjal, zöldekkel, parmezánnal. Könnyedebbé, tavasziassá teheted vele a legkülönfélébb ételeket, a tésztákat, a húsokat, sőt, kenyérre kenve, mártogatósként is kitűnő.
Zöldborsós pesto
Hozzávalók
- 2 bögre zöldborsó
- 5 dkg fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A fenyőmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben. A zöldborsót dobd forrásban lévő vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Szűrd le, csepegtesd le. Rakd aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirított fenyőmagot és citromlevet. Néhány nyomással aprítsd durvára. Fokozatosan öntsd hozzá az olajat. Dolgozd jó krémesre, homogénre a masszát. A végén parmezánnal is megszórhatod. Rakd át jól záródó üvegbe, és tartsd a hűtőben. Egy hétig bátran felhasználhatod, fogyaszthatod.
Ha hiszed, ha nem, csalánból is zamatos pestót készíthetsz. Feltétlenül kóstold meg!
Képek: Getty Images.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció