Zöldborsós brassói sütőben sütve

Finom szaftos lesz

A magyar konyha kedvelői nagy rajongói lesznek a megszokottól kissé eltérő, zöldborsós brassóinak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Isteni egytálétel, melyet legközelebb is így készítesz majd. Szűzpecsenyéből verhetetlen, de kipróbálhatod csirke- vagy pulykamellből is. Kard Éva zöldborsósbrassói-receptje ugyanolyan jó hétköznapra, mint hétvégi családi ebédekre.

Zöldborsós brassói

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 1 kisebb szűzpecsenye
  • 40 dkg zöldborsó
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

Sült krumplihoz

  • 8 nagyobb krumpli
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét mosd meg, kockázd fel, a fokhagymát pedig vágd apróra. A zöldborsót vedd ki a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten engedd fel. A húst enyhén sózd, borsozd meg. Keverd össze, és hagyd állni körülbelül 15 percig, hogy az ízek jól átjárják. Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a szűzpecsenyét, és kezdd el párolni. Amikor kifehéredik, add hozzá a fokhagymát, és puhítsd még öt-hat percig. Rakd hozzá a borsót, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és nagyobb hőmérsékleten pár perc alatt süsd zsírjára.

A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra. Enyhén sós vízben nyolc-tíz perc alatt főzd félpuhára, szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Az olajat keverd össze ízlés szerint sóval, és öntsd a krumplira. Kézzel óvatosan forgasd össze. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd terítsd el rajta a krumplit. Helyezd a sütőbe, és süsd 170 fokon. Öt perc múlva rakd hozzá a borsóval összekevert húst, és süsd össze körülbelül tíz perc alatt.

15888509 1354040a9801e9acf69734f9c101479e wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük