Zöldborsós brassói sütőben sütve
A magyar konyha kedvelői nagy rajongói lesznek a megszokottól kissé eltérő, zöldborsós brassóinak.
Isteni egytálétel, melyet legközelebb is így készítesz majd. Szűzpecsenyéből verhetetlen, de kipróbálhatod csirke- vagy pulykamellből is. Kard Éva zöldborsósbrassói-receptje ugyanolyan jó hétköznapra, mint hétvégi családi ebédekre.
Zöldborsós brassói
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 1 kisebb szűzpecsenye
- 40 dkg zöldborsó
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt bors
Sült krumplihoz
- 8 nagyobb krumpli
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
A szűzpecsenyét mosd meg, kockázd fel, a fokhagymát pedig vágd apróra. A zöldborsót vedd ki a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten engedd fel. A húst enyhén sózd, borsozd meg. Keverd össze, és hagyd állni körülbelül 15 percig, hogy az ízek jól átjárják. Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a szűzpecsenyét, és kezdd el párolni. Amikor kifehéredik, add hozzá a fokhagymát, és puhítsd még öt-hat percig. Rakd hozzá a borsót, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és nagyobb hőmérsékleten pár perc alatt süsd zsírjára.
A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra. Enyhén sós vízben nyolc-tíz perc alatt főzd félpuhára, szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Az olajat keverd össze ízlés szerint sóval, és öntsd a krumplira. Kézzel óvatosan forgasd össze. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd terítsd el rajta a krumplit. Helyezd a sütőbe, és süsd 170 fokon. Öt perc múlva rakd hozzá a borsóval összekevert húst, és süsd össze körülbelül tíz perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció