Tejszínes zöldborsókrémleves: pillanatok alatt elkészül
Ha nincs időd a konyhában rostokolni, akkor ez tökéletes lesz számodra.
Amellett, hogy egészséges és laktató, még az elkészítésével sem kell sokat babrálnod. Este könnyen összedobható, így másnap az irodában pár szelet barnakenyérrel tökéletes ebéd lesz.
Zöldborsókrémleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg zöldborsó
- 0.5 fej vöröshagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 4.5 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat egy fazékban, majd rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Miután átpároltad kicsit, öntsd hozzá a borsót. Kevergesd kicsit, ezután hozzáadhatod az alaplevet. Körülbelü 15 percig kell főzni.
A levest turmixold össze, közben add hozzá a főzőtejszínt, és így is forrald meg az ételt. Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Díszítésként a tetejére tehetsz mentaleveleket.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept