A legjobb zöldborsófőzelék receptje
Friss zöldborsóból a legfinomabb
Ebből gyerek, felnőtt repetázni fog.

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Hasznos praktika, amivel helyrehozható a széttört sminkpaletta: egy hozzávalóval megúszod »

Gyönyörű nővé érett Gwyneth Paltrow lánya: a 16 éves Apple-t együtt fotózták édesanyjával »

Rövid idő alatt megszüntethetőek a szem alatti karikák és táskák: sminkesek és bőrgyógyászok elmondták, hogyan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus zöldborsófőzelékhez vásárolj a piacon friss borsót, ám ha sietsz, mirelitből is összeütheted. Különleges ízét a pirospaprikának és a fokhagymának köszönheti.

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg zöldborsó
  • 1,5 l víz
  • 1 dl tej
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl étolaj
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 3 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A borsót a sóval és az apróra vágott fokhagymával tedd fel főni. Annyi vizet adj hozzá, amennyi épp ellepi. Közepes lángon forrald fel, majd alacsonyon főzd további 20 percig, míg a borsó puha nem lesz. Közben készítsd el a rántást, először pirítsd meg hozzá egy evőkanálnyi olajon a felkockázott hagymát. Ha a színe már üvegesből barnássá vált, add hozzá a lisztet és a pirospaprikát, és öntsd fel a maradék olajjal. Dolgozd csomómentesre, aztán csorgasd a főzelékhez. Kevergesd tovább lassú tűzön, míg be nem sűrűsödik, közben adagold hozzá a tejet és az apróra vágott petrezselymet, és főzd még két percig.

Feltétnek használd fel az előző napi húsmaradékot, pörköltet, vagy süss hozzá tükörtojást. Csíkokra szelt sült baconnel is isteni.

Ezt is szeretjük