30 perces zöldbableves roppanós zöldséggel - A nagy melegben is jólesik

Friss, tejfölös zöldbableves: a tökéletes étel, ha meleg van.

Zöldbableves recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi könnyű, nyári fogás, mégis annyira tartalmas. Főleg, ha húst is teszel bele. Az is sokat dob rajta, ha kevés szalonnán megfuttatod a hozzávalókat.

Villámgyorsan elkészül az ízletes leves, hiszen ilyenkor a zöldségek még nagyon zsengék. Ha szereted kicsit savanykásabban, kevés ecetet is önthetsz hozzá.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Zöldbableves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg csirkemell
  • 25 dkg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A krumplit pucold meg, és a hússal együtt kockázd fel. A zöldbab végeit csípd le, és vágd fel tetszés szerint. Az aprított vöröshagymát pirítsd meg a szalonnával együtt. Ha üveges, rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel.

Rakd hozzá a zöldbabot, a paradicsomot és a paprikát, majd kis lángon főzd 10-15 percig. Ekkor add hozzá a krumplit, és főzd tovább addig, amíg minden teljesen meg nem puhul. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.

Ezt is szeretjük