Az igazi zeppole, az olaszok isteni ricottás fánkja: hihetetlenül könnyű a tésztája
A zeppole, vagyis az olaszok egyszerű fánkja mennyei édesség, ráadásul még dagasztani sem kell.
A zeppole nevű olasz fánknak többféle változata ismert, készülhet akár krumplival vagy sütőtökpürével is. A ricottával töltött változat Zeppole di San Giuseppe, azaz Szent József fánkjaként is ismert. A tészta pofonegyszerű: nincs szükség kelesztésre, dagasztásra, csak összekevered a hozzávalókat, és bő, forró olajban süsd ki a tésztát.
Zeppole
Hozzávalók
- 25 dkg ricotta
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel dolgozd össze a tojást a ricottával és a kristálycukorral, majd forgasd bele a lisztet.
Egy kisebb lábost tölts meg legalább öt centiméter magasan olajjal, és forrósítsd fel. Vigyázz az olaj hőmérsékletére: ha nem elég forró, a fánkok megszívják magukat, és nehezek lesznek. Ha túlhevült, a külsejük megég, belül pedig a tészta nyers marad. Ha a beledobott kis adag tészta azonnal sisteregve feljön a tetejére, már használható. Ekkor a kezeddel formázz gombócokat a masszából, evőkanállal rakd az olajba, és süsd aranybarnára.
Papírtörlőre szedd a fánkokat, és ha kihűlnek, porcukorral meghintve tálald.
A februári időszak a fánksütés szezonja: itt találhatsz jobbnál jobb ötleteket.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció