Tejszínes-fokhagymás zellerkrémleves
Finom, könnyű és egészséges
Az energiaszegény, de ízletes, sűrű zellerkrémleves a fogyókúrázók egyik legnagyobb barátja.

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A legdivatosabb átmeneti dzsekik és tavaszi kabátkák 15 ezer forint alatt: ezekre most tényleg szükség lesz »

Tisztítja, radírozza a bőrt, és tű nélkül juttatja be a hatóanyagokat: a hidroabráziós arctisztítás előnyei »

10 perc torna a tónusos felsőtestért: formálja a hátat és erősíti a karokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bársonyos zellerkrémleves nemcsak jól átmelegít a hideg téli napokon, de még az ízlelőbimbóidat is kényezteti. Nem mellesleg percek alatt összedobod. Készítsd el minél többször!

Zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy zellergumó
  • 1 nagy krumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • zellerzöld
  • pirított zsemlekocka
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a zellert és a krumplit, vagdosd kisebb darabokra, de akár karikázhatod is. Hevíts olajat, dobd rá a zöldségeket, és pirítsd meg, közben folyamatosan kevergesd. Nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymagerezdeket, egy-két perc múlva öntsd fel vízzel, morzsold bele a leveskockát, és dobj hozzá kevés sót.

Főzz mindent puhára körülbelül 15 perc alatt, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd. Szükség esetén önthetsz még hozzá kevés vizet. Rakd vissza a masszát a fazékba, és keverd hozzá a tejszínt. Forrald össze öt perc alatt, és szórj a tetejére apróra vagdosott zellerzöldet. Pirított zsemlekockával tálald.

Ezt is szeretjük