Tejszínes-fokhagymás zellerkrémleves
Finom, könnyű és egészséges
Az energiaszegény, de ízletes, sűrű zellerkrémleves a fogyókúrázók egyik legnagyobb barátja.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A bársonyos zellerkrémleves nemcsak jól átmelegít a hideg téli napokon, de még az ízlelőbimbóidat is kényezteti. Nem mellesleg percek alatt összedobod. Készítsd el minél többször!

Zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy zellergumó
  • 1 nagy krumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • zellerzöld
  • pirított zsemlekocka
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a zellert és a krumplit, vagdosd kisebb darabokra, de akár karikázhatod is. Hevíts olajat, dobd rá a zöldségeket, és pirítsd meg, közben folyamatosan kevergesd. Nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymagerezdeket, egy-két perc múlva öntsd fel vízzel, morzsold bele a leveskockát, és dobj hozzá kevés sót.

Főzz mindent puhára körülbelül 15 perc alatt, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd. Szükség esetén önthetsz még hozzá kevés vizet. Rakd vissza a masszát a fazékba, és keverd hozzá a tejszínt. Forrald össze öt perc alatt, és szórj a tetejére apróra vagdosott zellerzöldet. Pirított zsemlekockával tálald.

Ezt is szeretjük