Vaj helyett: isteni zellerkrém tejföllel
Szendvicsre vagy mártogatósnak
Nem tudod, mit kenj a kenyeredre? A zellerkrém újdonság lehet.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
Unalmasnak találod a párizsis, vajas szendvicset? A különleges ízű és illatú, nagyon egészséges zellerből fantasztikus kencét készíthetsz. Reggeli szendvicsedre, pirítósra vagy vendégváró falatnak, mártogatósnak is kiváló.
Zellerkrém recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg zeller
- 1 vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány csepp citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A tojást főzd meg tíz perc alatt. Közben a hagymát vágd apróra, majd futtasd meg az olajon. Rakd rá a megtisztított, felkockázott zellert, és párold meg pár perc alatt. Ha szükséges, önts alá kevés vizet. Amikor megpuhul, vedd le a tűzről, tedd rá a fokhagymát, a kisebb darabokra vágott tojást, add hozzá a tejfölt, és ízlés szerint sózd, borsozd, önts hozzá citromlevet.
Az egész masszát botmixerrel pépesítsd, vagy rakd turmixgépbe. Akkor tökéletes, ha a massza sűrű, de még krémes, könnyen kenhető. Bár rögtön fogyaszthatod, érdemes egy-két órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Lefedve, hűvös helyen több napig is eláll.

Még több recept