Vaj helyett: isteni zellerkrém tejföllel
Szendvicsre vagy mártogatósnak
Nem tudod, mit kenj a kenyeredre? A zellerkrém újdonság lehet.

Vaj helyett: isteni zellerkrém tejföllel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Unalmasnak találod a párizsis, vajas szendvicset? A különleges ízű és illatú, nagyon egészséges zellerből fantasztikus kencét készíthetsz. Reggeli szendvicsedre, pirítósra vagy vendégváró falatnak, mártogatósnak is kiváló.

Zellerkrém recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány csepp citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzd meg tíz perc alatt. Közben a hagymát vágd apróra, majd futtasd meg az olajon. Rakd rá a megtisztított, felkockázott zellert, és párold meg pár perc alatt. Ha szükséges, önts alá kevés vizet. Amikor megpuhul, vedd le a tűzről, tedd rá a fokhagymát, a kisebb darabokra vágott tojást, add hozzá a tejfölt, és ízlés szerint sózd, borsozd, önts hozzá citromlevet.

Az egész masszát botmixerrel pépesítsd, vagy rakd turmixgépbe. Akkor tökéletes, ha a massza sűrű, de még krémes, könnyen kenhető. Bár rögtön fogyaszthatod, érdemes egy-két órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Lefedve, hűvös helyen több napig is eláll.

Ezt is szeretjük