Csodás zebratorta sütés nélkül: mennyei, krémes süti egyszerűen
A gyönyörű zebratorta elkészítéséhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod.

zebratorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zebratorta alapja darált keksz, a tetejére pedig felváltva kerül csokis és vaníliás krém, ettől lesz szép csíkos a mintája. Hogy mennyire sikerül szabályosan, az nagyban függ a kézügyességedtől is, de az ízét mindez nem befolyásolja: kevésbé ügyes kezű szakácsok is mennyei süteményt állíthatnak össze. A legfinomabb ízek elérése érdekében az alaphoz ne margarint, hanem vajat használj.

Zebratorta receptje

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 18 dkg darálós keksz
  • 7 dkg vaj
  • 1 evőkanál tej

A krémhez

  • 4 dl tejföl
  • 3 dl sűrített tej
  • 3 dkg porzselatin
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl habtejszín
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A zselatint keverd el másfél deci tejjel, és hagyd állni.

Az alaphoz a vajat olvaszd fel. A kekszet turmixgépben őröld porrá. Csorgasd hozzá az olvasztott vajat, adj hozzá egy evőkanál tejet, és keverd össze. A masszát lapogasd el egy tortaformában, és helyezd a hűtőbe.

A tejfölt keverd össze alaposan a sűrített tejjel. A tejszínt verd habbá. A megkötött zselatint óvatosan olvaszd fel, adj hozzá néhány kanál tejfölös keveréket, hogy a hőmérsékletük kiegyenlítődjön, öntsd a sűrített tejes tejfölhöz, majd add hozzá a habtejszínt is. Az így kapott keveréket oszd el egyenlően két tálba, az egyik adaghoz keverj vaníliás cukrot, a másikhoz kakaóport.

Most következik a csíkos minta elkészítése. Vedd ki az alapot a hűtőből, és a tetején egyengess el négy evőkanálnyit a kakaós masszából. A csokis krém közepére adagolj négy evőkanállal a fehér színű krémből, amely közepére újabb négy evőkanál csokis kerül. Így folytasd felváltva, amíg az összes krém el nem fogy. Ha gondolod, vékony pálcával kicsit el is keverheted őket, de vigyázz, hogy ne vegyítsd el teljesen. A tortát helyezd a hűtőbe négy-hat órára, amíg a teteje megdermed.

A márványos piskóta hasonló módszerrel készülő, szintén gyönyörű sütemény.

Ezt is szeretjük