
Zabpehellyel készült mennyei répatortagolyók: a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá
A répatortagolyók sütés nélkül készülnek, és úgy ízesíted őket, ahogy szeretnéd.


Ha létezik a világon egészséges nasi, a zabpehellyel dúsított répatortagolyó biztos, hogy ezek közé tartozik. A zöldség nyersen, reszelve kerül bele, így az összes vitamintartalmát megőrzi. Bármilyen aszalt gyümölcs jól megy hozzá, így vághatsz bele barackot, szilvát, vörös áfonyát is
Zabpelyhes répatortagolyók
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg sárgarépa
- 5 dkg bármilyen aszalt gyümölcs
- 4 evőkanál apró szemű zabpehely
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál méz
- 1 narancs reszelt héja
- 1 marék dióbél
- 0.5 teáskanál szegfűszeg
- 0.5 teáskanál gyömbér
- 0.5 teáskanál fahéj
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket áztasd hideg vízbe fél órára, utána, ha szükséges, darabold fel őket. A répát pucold meg, és reszeld a zabpehelybe. Add hozzá a kakaóport, az aszalt gyümölcsöket, a mézet, a reszelt narancshéjat és a fűszereket, és turmixgépben pépesítsd az egészet. Végül keverd hozzá az egészben hagyott vagy nagyobb darabokra vágott dióbelet is. Formázz belőle golyókat, forgasd meg kókuszreszelékben, és tedd be a hűtőbe fél órára, hogy összeálljanak.
Ha szereted az egészséges nassolnivalókat, a fahéjas-datolyás tekercs is ízleni fog.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept