Csirkefasírt kevés olajjal, sütőben sütve: zsemlemorzsa helyett zabpehely tartja össze
A zabpehellyel készült, sütőben sült csirkefasírt akár a diétádba is belefér.
Ki ne szeretné a fűszeres fasírtgolyókat? Az ellenállhatatlan húspogácsa egyetlen rossz tulajdonsága, hogy a hozzá használt vízbe áztatott zsemle miatt nem igazán alakbarát. Ha csirkehússal készíted, és a massza összeragasztásához zabpelyhet használsz, kalóriaszegény, mégis nagyon finom ételt kaphatsz.
Zabpelyhes csirkefasírt
Hozzávalók
- 50 dkg darált csirkehús
- 10 dkg zabpehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 tojás
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- kevés olaj
Elkészítés:
A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a zabpelyhet, a zúzott fokhagymagerezdeket, a tojást, a citromlevet, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és gyúrd össze az egészet. Legalább egy órán keresztül pihentesd a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A húsos masszából tenyereddel formálj korongokat, helyezd el őket egymás mellett a tepsiben, locsold meg őket egy kevés olajjal, és süsd fél órát, amíg szép piros színt kapnak. A sütési idő felénél fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön át.
A zabpehely sütialapanyagaként is népszerű - az almás-fahéjas zabkeksz ellenállhatatlan, fűszeres ropogtatnivaló.
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció