Isteni vöröslencse-fasírt pillanatok alatt: egészséges, húsmentes vacsora

Nem csak húsból készíthetsz fasírtot: vörös lencséből pillanatok alatt összedobhatod a könnyű fogást.

Vöröslencse-fasírt receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre népszerűbbek a különböző zöldségfasírtok, amelyek nem csak a vegetáriánusok konyhájában kapnak jelentős szerepet. A vörös lencse barna rokonától eltérően nagyon hamar megfő úgy, hogy még előzetes áztatást sem igényel. A belőle készült fasírt pedig vetekszik bármilyen húsgolyóval.

Vöröslencse-fasírt receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg vörös lencse
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál római kömény
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vörös lencsét sós vízben főzd meg nagyjából 10 perc alatt. Szűrd le, és villával vagy aprítógép segítségével törd össze. Egy kicsit hagyd hűlni, majd reszeld hozzá a hagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, üsd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és egy kevés római köménnyel.
Nedves kézzel formálj belőle golyókat, forgasd meg zsemlemorzsában, kicsit lapítsd el, és forró olajban süsd a fasírtokat aranybarnára. Salátaágyon kínálva nem is kell ennél egészségesebb vacsora.
Curryvel és citrommal ízesítve egészen különleges levest is készíthetsz vörös lencséből.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük