Isteni vöröslencse-fasírt pillanatok alatt: egészséges, húsmentes vacsora
Nem csak húsból készíthetsz fasírtot: vörös lencséből pillanatok alatt összedobhatod a könnyű fogást.
Egyre népszerűbbek a különböző zöldségfasírtok, amelyek nem csak a vegetáriánusok konyhájában kapnak jelentős szerepet. A vörös lencse barna rokonától eltérően nagyon hamar megfő úgy, hogy még előzetes áztatást sem igényel. A belőle készült fasírt pedig vetekszik bármilyen húsgolyóval.
Vöröslencse-fasírt receptje
Hozzávalók
- 25 dkg vörös lencse
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db kis vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 teáskanál római kömény
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vörös lencsét sós vízben főzd meg nagyjából 10 perc alatt. Szűrd le, és villával vagy aprítógép segítségével törd össze. Egy kicsit hagyd hűlni, majd reszeld hozzá a hagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, üsd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és egy kevés római köménnyel.
Nedves kézzel formálj belőle golyókat, forgasd meg zsemlemorzsában, kicsit lapítsd el, és forró olajban süsd a fasírtokat aranybarnára. Salátaágyon kínálva nem is kell ennél egészségesebb vacsora.
Curryvel és citrommal ízesítve egészen különleges levest is készíthetsz vörös lencséből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció