Isteni vöröslencse-fasírt pillanatok alatt: egészséges, húsmentes vacsora
Nem csak húsból készíthetsz fasírtot: vörös lencséből pillanatok alatt összedobhatod a könnyű fogást.

voroslencsefasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre népszerűbbek a különböző zöldségfasírtok, amelyek nem csak a vegetáriánusok konyhájában kapnak jelentős szerepet. A vörös lencse barna rokonától eltérően nagyon hamar megfő úgy, hogy még előzetes áztatást sem igényel. A belőle készült fasírt pedig vetekszik bármilyen húsgolyóval.

Vöröslencse-fasírt receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg vörös lencse
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál római kömény
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vörös lencsét sós vízben főzd meg nagyjából 10 perc alatt. Szűrd le, és villával vagy aprítógép segítségével törd össze. Egy kicsit hagyd hűlni, majd reszeld hozzá a hagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, üsd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és egy kevés római köménnyel.
Nedves kézzel formálj belőle golyókat, forgasd meg zsemlemorzsában, kicsit lapítsd el, és forró olajban süsd a fasírtokat aranybarnára. Salátaágyon kínálva nem is kell ennél egészségesebb vacsora.
Curryvel és citrommal ízesítve egészen különleges levest is készíthetsz vörös lencséből.

Ezt is szeretjük