A tökéletes vörösboros marhapörkölt
Az ízletes, pikáns vörösboros marhapörkölt bárhol, bármikor jólesik. A szürethez is ideális lehet.
Szép őszi napon akár még a szabadban, bográcsban, rossz idő esetén pedig a konyhádban is elkészítheted a klasszikus fogást. Ha szereted az erőset, tegyél bele kevés csípős paprikát is. A vörösboros marhapörköltet tarhonyával, galuskával, túrós csuszával vagy friss kenyérrel is kínálhatod.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg marhahús
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 pohár vörösbor
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál zsír
- késhegynyi őrölt kömény
- só
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, majd párold üvegesre a megolvasztott zsíron. Dobd rá a megtisztított, felkockázott marhahúst, és fehéredésig pirítsd. Szórd a húsra a pirospaprika felét. A paradicsomot tedd forró vízbe, és húzd le a héját, majd vágd apróra, és szeld kis darabokra a paprikát is. Add őket a húshoz, sózd meg az egészet, kezdd el párolni, egyelőre víz hozzáadása nélkül.
Főzd 30 percig, majd rakd hozzá a felaprított fokhagymát és a köményt. Szükség esetén már önthetsz hozzá vizet. Mielőtt elkészülne a pörkölt, add hozzá a vörösbort és a pirospaprika másik felét is, így szép piros színe lesz. A hús körülbelül másfél-két óra alatt puhul meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept