Vörösáfonyás sült túrótorta a tél kedvenc fűszereivel: belül szinte krémes
Ne mondj le az édességekről a diéta alatt sem, ez a gluténmentes túrótorta mennyei, főleg sok vörösáfonyával sütve.


- Bosszantó és fájdalmas pattanások a mellkason: ezek a leggyakoribb okai, és így szabadulhatsz meg tőlük »
- A 10 évvel ezelőtti nőies szabásokat melegíti újra a tavaszi divat: ne válj meg tőlük, ha még ott vannak a szekrényedben »
- A haját és a szemöldökét is elveszítette betegsége miatt: a bájos Amber Jane ma a legkülönlegesebb modellek egyike »
- Általános műveltségi kvíz az iskolából - Tudod, mikor volt a mohácsi csata?
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- Kvíz: 10 kérdés biológiából, amit tudni kell a középszintű érettségihez - Mennyire tudod a választ?
Ha szeretnél finomat enni, és viszonylag kevés kalóriát bevinni a szervezetedbe, ez a sült túrótorta remek választás. A süti habönnyű, gluténmentes liszttel és nyírfacukorral készül. Az ásványi anyagokban gazdag vörösáfonya is sokat dob rajta. Aszalva vagy fagyasztva is beszerezheted. Kár lenne kihagyni a fantasztikus ízélményt.
Vörösáfonyás sült túrótorta
Hozzávalók:
- 35 dkg túró
- 30 dkg vörösáfonya
- 5 dkg gluténmentes liszt
- 5 dkg nyírfacukor
- 4 db tojás
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromhéj
- csillagánizs
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és sárgáját keverd habosra a nyírfacukorral. A túrót törd össze egy kicsit villával, add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát keverd bele a joghurtba, majd dolgozd a masszához. Ízesítsd citromhéjjal, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, és forgasd a tojássárgás keverékhez.
Robotgéppel verd fel a tojásfehérjét, majd dolgozd a masszába, végül tedd bele a vörösáfonyát is. Egy körülbelül 28x20 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Told 180 fokos sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd meg. Ha a teteje túl gyorsan pirul, fedd le fóliával.
Ha szereted a régimódi sütiket, akkor a túrós ökörszemet se hagyd ki! Pihe-puha kelt tésztából készül, a töltelék pedig krémes.
Még több recept