Vörösáfonyás sült túrótorta a tél kedvenc fűszereivel: belül szinte krémes
Ne mondj le az édességekről a diéta alatt sem, ez a gluténmentes túrótorta mennyei, főleg sok vörösáfonyával sütve.

vorosafonyas-sult-turosuti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél finomat enni, és viszonylag kevés kalóriát bevinni a szervezetedbe, ez a sült túrótorta remek választás. A süti habönnyű, gluténmentes liszttel és nyírfacukorral készül. Az ásványi anyagokban gazdag vörösáfonya is sokat dob rajta. Aszalva vagy fagyasztva is beszerezheted. Kár lenne kihagyni a fantasztikus ízélményt. 

Vörösáfonyás sült túrótorta

Hozzávalók:

  • 35 dkg túró
  • 30 dkg vörösáfonya
  • 5 dkg gluténmentes liszt
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és sárgáját keverd habosra a nyírfacukorral. A túrót törd össze egy kicsit villával, add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát keverd bele a joghurtba, majd dolgozd a masszához. Ízesítsd citromhéjjal, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, és forgasd a tojássárgás keverékhez. 

Robotgéppel verd fel a tojásfehérjét, majd dolgozd a masszába, végül tedd bele a vörösáfonyát is. Egy körülbelül 28x20 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Told 180 fokos sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd meg. Ha a teteje túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. 
Ha szereted a régimódi sütiket, akkor a túrós ökörszemet se hagyd ki! Pihe-puha kelt tésztából készül, a töltelék pedig krémes. 

Ezt is szeretjük