Gyönyörű vörös bársony torta élénk színű tésztával: habos mascarponés krém bújik meg a lapok között

A vörös bársony torta nevét a tészta élénkvörös színéről kapta. A lapokat lágy, mascarponés krém fogja össze, amiből a süti külsejére is juttathatsz.

Vörös bársony torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Angliában régóta népszerű a vörös bársony torta, aminek az elkészítésében valójában nincs semmi ördöngösség: egyszerű kevert tésztáról van szó, amely élénk színét az ételfestéknek köszönheti. A recept különlegessége az író, a vajköpülés mellékterméke, állagában leginkább a lefölözött tejre hasonlít.

Vörös bársony torta

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 g cukrozatlan kakaópor
  • 3 kávéskanál vörös ételfesték
  • 2 tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1.5 dl író
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 30 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálban keverd össze a kakaóporral, a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá az írót, az olajat, és fokozatosan adagold bele az ételfestéket. Add hozzá a kakaós lisztet is, és keverj belőle csomómentes tésztát. A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt, húszcentis tortaformában, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd meg. Ha kész, borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. A krémhez a vajat keverd ki a porcukorral, majd add hozzá a mascarponét, és alaposan keverd össze. Akkor jó, ha habos állagú. A kihűlt piskóta tetejéről egy vékony réteget szelj le, a maradék tortát pedig vágd ketté. A mascarponés krém egyharmadát oszd el az egyik piskótalapon, és helyezd rá a másikat. A krém maradékával vond be a torta tetejét és oldalát. A levágott piskótadarabot morzsold össze, és szórd meg vele a tortát. 

Házilag akár roppanós tetejű dobostortát is süthetsz, amivel minden vendéget le fogsz nyűgözni.

Dobostorta házilag készítve: hogy lesz a legjobb a roppanós tető?

A hungarikum Dobos C. József cukrász mesterműve, amit 1885-ben egy országos kiállításon mutatott be először a nagyközönségnek. A szóbeszéd szerint a torta különleges krémje a vajat köpülő fiú hibájából született, aki só helyett cukrot tett az edénybe, Dobos pedig ebből a hibából alkotta meg a fenséges krémet.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük