A jól bevált vizes piskóta friss cseresznyével: ezt a tésztát nem tudod elhibázni
A vizes piskóta pillekönnyű, tökéletes állagú, szép magas, cseresznyével pedig még jobb. Csak az arányokra figyelj a tészta készítésekor!
A vizes piskóta egyik nagy előnye, hogy spórolhatsz a tojásokkal. Ha jól kidolgozod, ez a nyolctojásos sima piskótának felel meg. Nem fog lesüllyedni a gyümölcs a süti aljára, ha a cseresznyét beleforgatod egy kevés lisztbe. Ez a tészta nem kényes, így a kevésbé gyakorlottak is hozzáfoghatnak.
Vizes piskóta cseresznyével
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg cseresznye
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 4 db tojás
- 4 evőkanál forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Közben adagold hozzá részletekben a cukrot. Amikor már jó kemény, dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, a vaníliát és a forró vizet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Végül forgasd hozzá spatulával a sütőporral vegyített lisztet.
A sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Szórd bele a megmosott, kimagozott cseresznyét. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor aranybarna és szép magas, szúrj egy tűt vagy fogvájót a tésztába. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
A cseresznyés rétesnek is most van a szezonja. Friss gyümölcsből jobb, mint mirelitből. Bolti réteslappal pedig nagyon egyszerű.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept