A jól bevált vizes piskóta friss cseresznyével: ezt a tésztát nem tudod elhibázni

A vizes piskóta pillekönnyű, tökéletes állagú, szép magas, cseresznyével pedig még jobb. Csak az arányokra figyelj a tészta készítésekor!

Vizes piskóta friss cseresznyével
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vizes piskóta egyik nagy előnye, hogy spórolhatsz a tojásokkal. Ha jól kidolgozod, ez a nyolctojásos sima piskótának felel meg. Nem fog lesüllyedni a gyümölcs a süti aljára, ha a cseresznyét beleforgatod egy kevés lisztbe. Ez a tészta nem kényes, így a kevésbé gyakorlottak is hozzáfoghatnak. 

Vizes piskóta cseresznyével

Hozzávalók 12 szelethez

  • 30 dkg cseresznye
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Közben adagold hozzá részletekben a cukrot. Amikor már jó kemény, dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, a vaníliát és a forró vizet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Végül forgasd hozzá spatulával a sütőporral vegyített lisztet. 


A sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Szórd bele a megmosott, kimagozott cseresznyét. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor aranybarna és szép magas, szúrj egy tűt vagy fogvájót a tésztába. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
A cseresznyés rétesnek is most van a szezonja. Friss gyümölcsből jobb, mint mirelitből. Bolti réteslappal pedig nagyon egyszerű.

Ezt is szeretjük