A jól bevált vizes piskóta friss cseresznyével: ezt a tésztát nem tudod elhibázni

A vizes piskóta pillekönnyű, tökéletes állagú, szép magas, cseresznyével pedig még jobb. Csak az arányokra figyelj a tészta készítésekor!

vizes-cseresznyes-piskota
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vizes piskóta egyik nagy előnye, hogy spórolhatsz a tojásokkal. Ha jól kidolgozod, ez a nyolctojásos sima piskótának felel meg. Nem fog lesüllyedni a gyümölcs a süti aljára, ha a cseresznyét beleforgatod egy kevés lisztbe. Ez a tészta nem kényes, így a kevésbé gyakorlottak is hozzáfoghatnak. 

Vizes piskóta cseresznyével

Hozzávalók 12 szelethez

  • 30 dkg cseresznye
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Közben adagold hozzá részletekben a cukrot. Amikor már jó kemény, dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, a vaníliát és a forró vizet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Végül forgasd hozzá spatulával a sütőporral vegyített lisztet. 


A sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Szórd bele a megmosott, kimagozott cseresznyét. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor aranybarna és szép magas, szúrj egy tűt vagy fogvájót a tésztába. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
A cseresznyés rétesnek is most van a szezonja. Friss gyümölcsből jobb, mint mirelitből. Bolti réteslappal pedig nagyon egyszerű.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük