A tökéletes vizes piskóta receptje - Ezek a bevált arányok a pillekönnyű tésztához
Ez a vizes piskóta sütés után sem esik össze, nem ragad le, és isteni.
A vizes piskóta garantáltan pihe-puha, könnyű vele bánni, és kisebb a hibázási lehetőség, mint ha hagyományos tésztát sütnél. Variáld pudinggal, lekvárral, tortakrémmel vagy gyümölccsel.

Vizes piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 8 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál víz
- 6 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a cukorral keverd habosra, majd adj hozzá négy evőkanálnyi vizet. Forgasd hozzá a sütőporral és sóval vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá a maradék vízzel, és fakanállal óvatosan dolgozd a masszába.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a homogén tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Legalább tíz percig ne nyisd ki az ajtót, különben a piskóta összeesik. Ellenőrizd tűpróbával, tehát szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem ragad rá massza, a tésztát kiveheted a sütőből.
