Virslis párnácskák leveles tésztából: pillanatok alatt kész az isteni ropogtatnivaló
A leveles tésztába göngyölt virslis párnácskák tíz perc alatt készen vannak, és abbahagyhatatlanul finomak.

Ha készítettél már valaha süteményt készen kapható leveles tésztából, biztos, hogy te is azonnal a rajongójává váltál. A kezelése ugyanis gyerekjáték, végtelen variációban használható fel, és mennyei falatoznivalókat állíthatsz össze belőle. Ha mélyhűtött készítményt vásárolsz, felhasználás előtt olvaszd fel, és nyújtsd ki, ha azonban frisset kapsz, még ennyi tennivalód sem lesz vele.
Virslis párnácskák
Hozzávalók
- 15 virsli
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt vagy szezámmag (elhagyható)
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel, és deszkán nyújtsd ki fél centi vastagra. A virsliket vágd három darabba. A tésztából szelj akkora téglalapokat, amelyekbe egy-egy virslidarabot kényelmesen bele tudsz tekerni. Csomagold őket ezekbe a batyukba, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Egy tojás sárgáját villával verd fel, és kenőtollal oszd el a párnácskák tetején. Ha szeretnéd, reszelt sajttal vagy szezámmaggal szórd még meg a falatokat, és told be a sütőbe annyi időre, amíg a tészta aranyszínűre pirul.
Gondolnád, hogy leveles tésztából akár komoly főételt is készíthetsz? A Wellington-bélszín egy hamisítatlan ünnepi lakoma fénypontja lehet.