Virslis falatkák ropogós krumplis bundában
A virslis falatkák gyerekek és felnőttek partijára is tökéletesek.
A ropogós bundájú virslis falatkák visszautasíthatatlan vendégvárók. Biztos lehetsz abban, hogy nagyobb mennyiség is villámgyorsan elfogy. Csak arra ügyelj, nehogy előled is elkapkodják. Ízlés szerint ketchupot vagy mustárt is kínálhatsz hozzá.
![](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1578/15780/157805/15780561_99a0b00187da19c17b18094948c5e864_wm.jpg)
Virslis falatkák
Hozzávalók 20 darabhoz
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg sajt
- 10 dkg liszt
- 4 virsli
- 2 dl olaj
- 1 marék friss bazsalikom
- só
- őrölt színes bors
Elkészítés:
A virsliket vágd egy-másfél centis darabokra. A krumplikat pucold meg, és enyhén sós vízben főzd puhára. Szűrd le, hagyd teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Tedd egy tálba, a sajtot is reszeld hozzá, add hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, és ízlés szerint sózd, borsozd. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, akkor adj hozzá még kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.
A masszából csippents le egy kisebb darabot, a tenyeredben lapogasd el, majd helyezz rá egy virslidarabkát. Ezután formázz belőle golyót, majd tedd egy liszttel megszórt tálcára. A maradék masszával és virslivel is hasonlóan járj el. Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a golyókat, és kisebb hőfokon, többször átfordítva süsd szép pirosra körülbelül tíz perc alatt. A ropogósra sült golyókat szedd papírtörlőre, hogy az olajat felszívja, majd tálalásig tartsd melegen.
Még több recept