Krumplis tésztába tekert sült virsli: ropogósra pirul a bundája
Egyszerű, házias, mégis különleges fogás a ropogós, krumplis tésztába tekert virsli.

virsli krumplibundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Krumplis tésztából nemcsak gombócot vagy nudlit készíthetsz, hanem akár virslit is csavarhatsz bele. Ha bő, forró olajban sütöd ki, a bunda ellenállhatatlanul ropogós lesz.

Virsli krumplis bundában

Hozzávalók

  • 40 dkg krumpli
  • 8 dkg liszt
  • 4 virsli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit kockázd fel, és sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, sózd, borsozd, keverd el a vajjal és a fokhagymaporral, és hagyd kihűlni. Amikor már langyos, adagold bele kanalanként a lisztet addig, amíg nem ragacsos, jól formázható tésztát kapsz. A virsliket felezd el. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, vágj belőle nyolc egyenlő darabot, és mindegyikbe tekerj egy-egy fél virslit. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a virsliket, és oldalanként nagyjából három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. 

Hasonló módon, csak kukoricaliszttel készül az amerikaiak egyik nagy kedvence, a corn dog.

Ezt is szeretjük