Krumplis tésztába tekert sült virsli: ropogósra pirul a bundája
Egyszerű, házias, mégis különleges fogás a ropogós, krumplis tésztába tekert virsli.
Krumplis tésztából nemcsak gombócot vagy nudlit készíthetsz, hanem akár virslit is csavarhatsz bele. Ha bő, forró olajban sütöd ki, a bunda ellenállhatatlanul ropogós lesz.
Virsli krumplis bundában
Hozzávalók
- 40 dkg krumpli
- 8 dkg liszt
- 4 virsli
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit kockázd fel, és sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, sózd, borsozd, keverd el a vajjal és a fokhagymaporral, és hagyd kihűlni. Amikor már langyos, adagold bele kanalanként a lisztet addig, amíg nem ragacsos, jól formázható tésztát kapsz. A virsliket felezd el. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, vágj belőle nyolc egyenlő darabot, és mindegyikbe tekerj egy-egy fél virslit. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a virsliket, és oldalanként nagyjából három-négy perc alatt süsd őket ropogósra.
Hasonló módon, csak kukoricaliszttel készül az amerikaiak egyik nagy kedvence, a corn dog.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept