A híres angol Viktória-torta receptje: gyorsan megvan, és nagyon finom
A Viktória-torta egyszerűsége ellenére tökéletes: nagyon mutatós és isteni. A legendás királynő leginkább tea mellé fogyasztotta.

- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »
- Pamela Anderson nőies frizuráját sok nő másolta le a ’90-es években: így készítheted el a laza kontyot »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
A legenda szerint Viktória angol királynő rajongott ezért a könnyen elkészíthető tortáért. A süti ma is nagy népszerűségnek örvend a szigetországban. Az alapja egyensúlysüti, ami a legegyszerűbb kevert tészták egyike. Arra tejszínhabos krém, lekvár és sok esetben gyümölcs kerül. Most friss eperrel is elkészítheted. A két piskótát akár egyszerre is sütheted.
Viktória-torta receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 22 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 22 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez
- 15 dkg eper
- 4 evőkanál eperlekvár
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 0.5 csomag habfixálóval
Elkészítés:
Két kisebb, körülbelül 18 centis tortaformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat a porcukorral keverd ki jó alaposan, majd üsd bele egyesével a tojásokat. Add hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet és a reszelt citromhéjat.
Válaszd ketté a sűrű masszát, és egyengesd a formákba. Told a sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd meg. Ha a tészta elválik a formától, biztos, hogy elkészült. Hagyd a sütit a formában kihűlni.
Az egyik piskótára kenj lekvárt, majd erre halmozd a habfixálóval és porcukorral felvert tejszínt. Mehet rá a második piskóta, majd a tejszín, a tetejére pedig a felezett eprek kerülnek.
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs.
Még több recept