
A híres angol Viktória-torta receptje: gyorsan megvan, és nagyon finom
A Viktória-torta egyszerűsége ellenére tökéletes: nagyon mutatós és isteni. A legendás királynő leginkább tea mellé fogyasztotta.


A legenda szerint Viktória angol királynő rajongott ezért a könnyen elkészíthető tortáért. A süti ma is nagy népszerűségnek örvend a szigetországban. Az alapja egyensúlysüti, ami a legegyszerűbb kevert tészták egyike. Arra tejszínhabos krém, lekvár és sok esetben gyümölcs kerül. Most friss eperrel is elkészítheted. A két piskótát akár egyszerre is sütheted.
Viktória-torta receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 22 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 22 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez
- 15 dkg eper
- 4 evőkanál eperlekvár
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 0.5 csomag habfixálóval
Elkészítés:
Két kisebb, körülbelül 18 centis tortaformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat a porcukorral keverd ki jó alaposan, majd üsd bele egyesével a tojásokat. Add hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet és a reszelt citromhéjat.
Válaszd ketté a sűrű masszát, és egyengesd a formákba. Told a sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd meg. Ha a tészta elválik a formától, biztos, hogy elkészült. Hagyd a sütit a formában kihűlni.
Az egyik piskótára kenj lekvárt, majd erre halmozd a habfixálóval és porcukorral felvert tejszínt. Mehet rá a második piskóta, majd a tejszín, a tetejére pedig a felezett eprek kerülnek.
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció