A híres angol Viktória-torta receptje: gyorsan megvan, és nagyon finom
A Viktória-torta egyszerűsége ellenére tökéletes: nagyon mutatós és isteni. A legendás királynő leginkább tea mellé fogyasztotta.

viktoria-torta-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legenda szerint Viktória angol királynő rajongott ezért a könnyen elkészíthető tortáért. A süti ma is nagy népszerűségnek örvend a szigetországban. Az alapja egyensúlysüti, ami a legegyszerűbb kevert tészták egyike. Arra tejszínhabos krém, lekvár és sok esetben gyümölcs kerül. Most friss eperrel is elkészítheted. A két piskótát akár egyszerre is sütheted.

Viktória-torta receptje

Hozzávalók:

A tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 15 dkg eper
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 0.5 csomag habfixálóval
Recept idők

Elkészítés:

Két kisebb, körülbelül 18 centis tortaformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat a porcukorral keverd ki jó alaposan, majd üsd bele egyesével a tojásokat. Add hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet és a reszelt citromhéjat.
Válaszd ketté a sűrű masszát, és egyengesd a formákba. Told a sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd meg. Ha a tészta elválik a formától, biztos, hogy elkészült. Hagyd a sütit a formában kihűlni.

Az egyik piskótára kenj lekvárt, majd erre halmozd a habfixálóval és porcukorral felvert tejszínt. Mehet rá a második piskóta, majd a tejszín, a tetejére pedig a felezett eprek kerülnek.
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs. 

Ezt is szeretjük