Vegetáriánus rakott krumpli gombával: ebből a receptből nem hiányzik a hús

A gombával rétegzett vegetáriánus rakott krumpli laktató egytálétel, amelyet húsmentes napokon is bevethetsz.

Vegetáriánus gombás rakott krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakott krumpliból számtalan recept közül válogathatsz: a hagyományos, kolbászos-tojásos mellett bőven találsz húsmentes változatokat is, amelyekben a rétegek közé zöldségek vagy éppen gomba kerülnek. A tejfölt ebből a változatból se spórold ki!

Vegetáriánus gombás rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg gomba
  • 30 dkg tejföl
  • 4 tojás
  • frissen őrölt bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg mérettől függően 20-35 perc alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe, és hagyd kihűlni. Közben a gombát szeleteld fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg egy kis sóval. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre.

 

A kihűlt krumplit hámozd meg, karikázd fel, és egy réteget tegyél le belőle egy vékonyan kiolajozott tepsibe. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, tegyél rá egy réteg pirított gombát, felkarikázott tojást és néhány kanál tejfölt. Ezt fedd be egy újabb réteg krumplival, és így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején krumpli és tejföl legyen, és locsold meg egy kevés olajjal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.

 

Tálald savanyúsággal.

Rakott brokkoli krémes szószban: tartalmas egytálétel mentesen

Ha szereted a rakott brokkolit, akkor ezt az új hullámos változatát is próbáld ki: finomabb és egészségesebb, mint a hagyományos.

Elolvasom

Kép: Opticopia / Getty Images

Ezt is szeretjük