Vegetáriánus lasagne egyszerűen: hús helyett gomba a töltelék
A lasagnét vegetáriánus változatban, krémes, gombás töltelékkel is elkészítheted.

- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »
- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
A vegetáriánus lasagne tölteléke puhára párolt, fűszeres gomba, a lapokat pedig paradicsomszósz helyett sűrű besamelmártás fogja össze. Az így készült fogás annyira finom, hogy a húsimádók is örömmel fogják belapátolni.
Vegetáriánus gombás lasagne
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csiperke gomba
- 30 dkg lasagne lap
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis hagyma
- só
- bors
- olívaolaj
A besamelhez
- 5 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát és a hagymát szeleteld fel. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, párold rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, együtt pirítsd egy percig, majd dobd rá a gombaszeleteket. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából 20 perc alatt.
Közben készítsd el a besamelt. A vajat egy kislábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, majd fokozatosan, folyamatosan kevergetve a tejet. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és kézi habverővel kevergesd, amíg besűrűsödik. Nagyjából négy evőkanálnyit tegyél belőle félre, a többit keverd össze a gombával.
A sajtot reszeld le.
Egy tepsi alját kend le a félretett besamel felével, és rakd ki lasagnelapokkal. Ossz el rajta egy adag gombás szószt, erre újra lapok, majd újra szósz következik. A tetején lévő lapokat kend meg a maradék besamellel, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.
A székelykáposztát is elkészítheted húsmentes változatban, gombával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept