Isteni vegetárniánus bolognai szósz: sűrű, finom és egészséges

Ez a vegetáriánus bolognai spagetti tele van roppanós zöldségekkel. Könnyen elkészíthető húsmentes fogás.

Vegetárniánus bolognai spagetti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az isteni finom olasz tészták legtöbbjét el lehet készíteni vegetáriánus módra is, hús nélkül is ínycsiklandóak. Ez a vegetáriánus bolognai isteni finom lesz a sokféle zöldségtől, némi fokhagyma és chilipehely is megbújik az összetevők közt. Ne felejtsd, az igazi olasz tészta nincsen túlfőzve, az al dente az igazi. 

Vegetáriánus bolognai spagetti

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gomba
  • 3 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zeller
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 40 dkg paradicsomszósz
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 babérlevél
  • chilipehely
  • 3 dkg parmezán
  • 40 dkg spagettitészta
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Legelőször tedd fel a tésztához a vizet forrni. Ha már lobog, szórj bele egy csipet sót, majd tedd bele a spagettit. Ne törd össze a tésztát!
 

Ezután mosd meg a zöldségeket, majd pucold meg őket. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeld le, a hagymát pedig kockázd fel apróra. A zellert a leveleitől tisztítsd meg, majd a gumóját vágd karikákra. Az olajon dinszteld meg a hagymát, nyomd mellé a fokhagymát, majd add hozzá a zellert és pirítsd őket néhány percig együtt. Ezek után a reszelt répát add hozzá a pirult összetevőkhöz, és ízlés szerint sózd és borsozd meg. A többi fűszer ezután jöhet, majd takaréklángon pirítsd tovább a zöldségeket nagyjából 10 percig. Végül add hozzá a paradicsomszószt, és rotyogtasd néhány percig. 

 

Tálalásnál szórd meg parmezán sajttal, díszítheted bazsalikomlevéllel vagy koktélparadicsom-szeletekkel. 

Margherita pizza másként: puliszka az alapja

Krémes, sajtos puliszkára kerül a fűszeres paradicsomszósz és az olvadt sajt, a klasszikus margherita pizza ízei köszönnek vissza.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük