Isteni vegetárniánus bolognai szósz: sűrű, finom és egészséges
Ez a vegetáriánus bolognai spagetti tele van roppanós zöldségekkel. Könnyen elkészíthető húsmentes fogás.
Az isteni finom olasz tészták legtöbbjét el lehet készíteni vegetáriánus módra is, hús nélkül is ínycsiklandóak. Ez a vegetáriánus bolognai isteni finom lesz a sokféle zöldségtől, némi fokhagyma és chilipehely is megbújik az összetevők közt. Ne felejtsd, az igazi olasz tészta nincsen túlfőzve, az al dente az igazi.
Vegetáriánus bolognai spagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg gomba
- 3 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg zeller
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 40 dkg paradicsomszósz
- 2 teáskanál oregánó
- 2 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál majoránna
- 2 babérlevél
- chilipehely
- 3 dkg parmezán
- 40 dkg spagettitészta
- só
- bors
Elkészítés:
Legelőször tedd fel a tésztához a vizet forrni. Ha már lobog, szórj bele egy csipet sót, majd tedd bele a spagettit. Ne törd össze a tésztát!
Ezután mosd meg a zöldségeket, majd pucold meg őket. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeld le, a hagymát pedig kockázd fel apróra. A zellert a leveleitől tisztítsd meg, majd a gumóját vágd karikákra. Az olajon dinszteld meg a hagymát, nyomd mellé a fokhagymát, majd add hozzá a zellert és pirítsd őket néhány percig együtt. Ezek után a reszelt répát add hozzá a pirult összetevőkhöz, és ízlés szerint sózd és borsozd meg. A többi fűszer ezután jöhet, majd takaréklángon pirítsd tovább a zöldségeket nagyjából 10 percig. Végül add hozzá a paradicsomszószt, és rotyogtasd néhány percig.
Tálalásnál szórd meg parmezán sajttal, díszítheted bazsalikomlevéllel vagy koktélparadicsom-szeletekkel.
Margherita pizza másként: puliszka az alapja
Krémes, sajtos puliszkára kerül a fűszeres paradicsomszósz és az olvadt sajt, a klasszikus margherita pizza ízei köszönnek vissza.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!
- tejszín
- egytálétel
Tepsis karfiol tejszínes öntettel: sültek mellé köretként is csodás
- lengyelország
- paradicsom