Hamis túrós tészta vegán módon: ebből készül a feltét
A vegán módra készülő, hamis túrós tészta bátran felveszi a versenyt az eredeti változattal.
Akkor sem kell lemondanod a túrós tésztáról, ha vegán módon étkezel, vagy egészségügyi okokból nem fogyasztasz tejterméket: a feltétet tofuból is készítheted. Ha igazán meg szeretnéd adni a módját, a tetejére vegán töpörtyűt is kanalazhatsz, szintén tofuból. Durumlisztből vagy tönkölyből készülő, tojásmentes tésztát használj hozzá.
Vegán túrós tészta tofuból
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg tojásmentes tészta
- 3 tömb füstölt tofu
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 doboz növényi tejföl
- 1 teáskanál citromlé
- só
- frissen őrölt bors
A töpörtyűhöz:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 tömb tofu
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tésztát a szokott módon főzd ki bő, sós vízben. Ha kész, szűrd le. A tofut villával törd össze, add hozzá a citromlevet, a sörélesztőpelyhet és a tejfölt, sózd és borsozd. Keverd össze a kifőtt tésztával.
A töpörtyűhöz a tofut vágd apróra, és forgasd össze a szójaszósszal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd rajta a tofukockákat ropogósra. Kanalazd a hamis túrós tészta tetejére.
Akár házilag is elkészítheted hozzá a tejfölt: a leírás alapján könnyen fog menni.
Vegán tejföl házilag: krémes és nagyon finom
Ha nem eszel tejfölt, de a bolti vegaföl és más vegán krémek helyett egészségesebb és finomabb alternatívát keresel, akkor készítsd el házilag!
ElolvasomKép: arfo / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció