Hamis túrós tészta vegán módon: ebből készül a feltét

A vegán módra készülő, hamis túrós tészta bátran felveszi a versenyt az eredeti változattal.

Hamis vegán túrós tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akkor sem kell lemondanod a túrós tésztáról, ha vegán módon étkezel, vagy egészségügyi okokból nem fogyasztasz tejterméket: a feltétet tofuból is készítheted. Ha igazán meg szeretnéd adni a módját, a tetejére vegán töpörtyűt is kanalazhatsz, szintén tofuból. Durumlisztből vagy tönkölyből készülő, tojásmentes tésztát használj hozzá.

Vegán túrós tészta tofuból

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tojásmentes tészta
  • 3 tömb füstölt tofu
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 doboz növényi tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • frissen őrölt bors

A töpörtyűhöz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 tömb tofu
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a szokott módon főzd ki bő, sós vízben. Ha kész, szűrd le. A tofut villával törd össze, add hozzá a citromlevet, a sörélesztőpelyhet és a tejfölt, sózd és borsozd. Keverd össze a kifőtt tésztával.

A töpörtyűhöz a tofut vágd apróra, és forgasd össze a szójaszósszal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd rajta a tofukockákat ropogósra. Kanalazd a hamis túrós tészta tetejére.

 

Akár házilag is elkészítheted hozzá a tejfölt: a leírás alapján könnyen fog menni.

Vegán tejföl házilag: krémes és nagyon finom

Ha nem eszel tejfölt, de a bolti vegaföl és más vegán krémek helyett egészségesebb és finomabb alternatívát keresel, akkor készítsd el házilag!

Elolvasom

Kép: arfo / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük