Vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül: növényi tejjel is nagyon finom
A vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül készül. Még egészségesebb, ha a finomliszt egy részét teljes kiőrlésűre cseréled.

vegan kokuszkocka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vegán kókuszkocka majdnem teljesen úgy készül, mint hagyományos testvére, csak épp tojás nélkül, és növényi tejjel. Legjobban a kókusztej megy hozzá, de használhatsz rizs-, zab- vagy mandulatejet is.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Vegán kókuszkocka

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg kókuszzsír
  • 4 dl növényi tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 0.5 citrom reszelt héja

A forgatáshoz

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dl növényi tej
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle lisztet keverd el a sütőporral és a cukorral, reszeld hozzá a citromhéjat, adagold bele a kókuszzsírt, a növényi tejet és a vaníliaaromát. Keverd jól össze, egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Amikor kész, borítsd ki deszkára, várd meg, amíg teljesen kihűl, és vágd fel egyforma kockákra. Egy kisebb lábosban forrald össze a forgatáshoz való porcukrot a kókuszzsírral, a kakaóporral és a tejjel. A kockákat mártsd bele a forró kakaós krémbe, majd hempergesd meg őket kókuszreszelékben.

A vegán konyha számtalan meglepetést rejt magában: kesudióból isteni sajtot készíthetsz.

Ezt is szeretjük