Vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül: növényi tejjel is nagyon finom
A vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül készül. Még egészségesebb, ha a finomliszt egy részét teljes kiőrlésűre cseréled.
A vegán kókuszkocka majdnem teljesen úgy készül, mint hagyományos testvére, csak épp tojás nélkül, és növényi tejjel. Legjobban a kókusztej megy hozzá, de használhatsz rizs-, zab- vagy mandulatejet is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Vegán kókuszkocka
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg cukor
- 8 dkg kókuszzsír
- 4 dl növényi tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0.5 citrom reszelt héja
A forgatáshoz
- 25 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszzsír
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl növényi tej
Elkészítés:
A kétféle lisztet keverd el a sütőporral és a cukorral, reszeld hozzá a citromhéjat, adagold bele a kókuszzsírt, a növényi tejet és a vaníliaaromát. Keverd jól össze, egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Amikor kész, borítsd ki deszkára, várd meg, amíg teljesen kihűl, és vágd fel egyforma kockákra. Egy kisebb lábosban forrald össze a forgatáshoz való porcukrot a kókuszzsírral, a kakaóporral és a tejjel. A kockákat mártsd bele a forró kakaós krémbe, majd hempergesd meg őket kókuszreszelékben.
A vegán konyha számtalan meglepetést rejt magában: kesudióból isteni sajtot készíthetsz.
Még több recept