Ropogós, fűszeres vegán fasírtgolyók: nem csak finom, de egészséges is
Hús nélkül is készíthetsz ízletes fasírtgolyókat: a vörös lencse tökéletes alap lehet.

vegan-fasirtgolyo
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Javítja a bőr textúráját és segít megszabadulni a felesleges zsírtól: erre jó a velashape kezelés »

Stílusos és kényelmes pulcsik az otthon töltött napokra: online is beszerezheted őket »

Eltünteti a sötét karikákat és élénkebbé teszi a bőrt: házi maszk karikás szemekre 2 hozzávalóból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vörös lencse fantasztikus diétás alapanyag, rengeteg módon felhasználhatod, és számos előnyös tulajdonsága miatt is érdemes beiktatni az étrendedbe. Kiváló fehérjeforrás, ráadásul magas a rosttartalma is. Sokkal gyorsabban megfő, mint a hagyományos lencse, 15 perc elég, hogy megpuhuljon. A fasírt isteni belőle, és a fűszerezést sem kell túlbonyolítani. 

Vegán fasírtgolyók

Hozzávalók:

  • 2 bögre vörös lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • bors
  • kókuszzsír a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vörös lencsét mosd át, majd áztasd be két-három órára, és szűrd le. Főzd puhára 15 perc alatt. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá a sűrített paradicsomot, a kétféle hagymát, a zöldfűszereket, a sót és a borsot. Dolgozd össze a géppel, akkor jó, ha a massza egynemű, majd formázz belőle vizes kézzel kisebb gombócokat.

A kókuszzsírt olvaszd fel egy serpenyőben, majd süsd meg benne a fasírtgolyókat szép pirosra. Közben forgasd át, hogy egyenletesen süljenek. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
Akár többféle zöldségből is készíthetsz fasírtgolyókat, hús nélkül is ízletesek és laktatóak. 

Ezt is szeretjük