Ropogós, fűszeres vegán fasírtgolyók: nem csak finom, de egészséges is
Hús nélkül is készíthetsz ízletes fasírtgolyókat: a vörös lencse tökéletes alap lehet.
A vörös lencse fantasztikus diétás alapanyag, rengeteg módon felhasználhatod, és számos előnyös tulajdonsága miatt is érdemes beiktatni az étrendedbe. Kiváló fehérjeforrás, ráadásul magas a rosttartalma is. Sokkal gyorsabban megfő, mint a hagyományos lencse, 15 perc elég, hogy megpuhuljon. A fasírt isteni belőle, és a fűszerezést sem kell túlbonyolítani.
Vegán fasírtgolyók
Hozzávalók
- 2 bögre vörös lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- só
- bors
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A vörös lencsét mosd át, majd áztasd be két-három órára, és szűrd le. Főzd puhára 15 perc alatt. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá a sűrített paradicsomot, a kétféle hagymát, a zöldfűszereket, a sót és a borsot. Dolgozd össze a géppel, akkor jó, ha a massza egynemű, majd formázz belőle vizes kézzel kisebb gombócokat.
A kókuszzsírt olvaszd fel egy serpenyőben, majd süsd meg benne a fasírtgolyókat szép pirosra. Közben forgasd át, hogy egyenletesen süljenek. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Akár többféle zöldségből is készíthetsz fasírtgolyókat, hús nélkül is ízletesek és laktatóak.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció