Ropogós, fűszeres vegán fasírtgolyók: nem csak finom, de egészséges is

Hús nélkül is készíthetsz ízletes fasírtgolyókat: a vörös lencse tökéletes alap lehet.

Vegán fasírtgolyók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vörös lencse fantasztikus diétás alapanyag, rengeteg módon felhasználhatod, és számos előnyös tulajdonsága miatt is érdemes beiktatni az étrendedbe. Kiváló fehérjeforrás, ráadásul magas a rosttartalma is. Sokkal gyorsabban megfő, mint a hagyományos lencse, 15 perc elég, hogy megpuhuljon. A fasírt isteni belőle, és a fűszerezést sem kell túlbonyolítani. 

Vegán fasírtgolyók

Hozzávalók

  • 2 bögre vörös lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • bors
  • kókuszzsír a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vörös lencsét mosd át, majd áztasd be két-három órára, és szűrd le. Főzd puhára 15 perc alatt. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá a sűrített paradicsomot, a kétféle hagymát, a zöldfűszereket, a sót és a borsot. Dolgozd össze a géppel, akkor jó, ha a massza egynemű, majd formázz belőle vizes kézzel kisebb gombócokat.

A kókuszzsírt olvaszd fel egy serpenyőben, majd süsd meg benne a fasírtgolyókat szép pirosra. Közben forgasd át, hogy egyenletesen süljenek. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
Akár többféle zöldségből is készíthetsz fasírtgolyókat, hús nélkül is ízletesek és laktatóak. 

Ezt is szeretjük