Laktató vega rakott krumpli: cukkini sül a rétegek között

A cukkinis vega rakott krumpli kolbász nélkül is eltelít.

Vega rakott krumpli cukkinivel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vega rakott krumpli rétegei között most cukkini- és paradicsomkarikák sülnek, a szósz pedig tejföl helyett joghurt, így könnyebb és frissítőbb lesz. A krumplit és a zöldségeket szeld egészen vékonyra, vagy akár le is reszelheted őket. A tetejére olvassz sajtot, így még ínycsiklandóbb lesz a végeredmény.

Vega rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 8 közepes krumpli
  • 2 cukkini
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 kis doboz görög joghurt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • olaj
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit reszeld le, vagy vágd vékony karikákra. A paradicsomot karikázd fel. A hagymát vágd cikkekre, és kevés olajon fonnyaszd meg. A végén add hozzá a zúzott fokhagymát, fél perc múlva pedig húzd le a tűzről. A tejszínt keverd el a joghurttal, a tojással, a kakukkfűvel és a reszelt sajt felével.

 

Egy tepsit kenj ki vajjal. Rakd ki az alját a krumpli felével, erre tedd a cukkini és a paradicsom felét, a hagymát, szórd meg sóval és borssal, és kend meg a joghurtos keverék felével. Erre jöhet a következő réteg krumpli, zöldségek, só, bors és a szósz. Végül szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát róla, hogy a sajt megpirulhasson.

A zöldborsós, sajtos tészta ízei is sütőben érnek össze.

Kiadós sajtos tészta zöldborsóval: a sütőben érnek össze az ízek

A sajtban gazdag rakott tészta könnyen összeállítható, teljesen kezdő fakanáltanoncok is sikerrel összedobhatják.

Elolvasom

Kép: Olha_Afanasieva / Getty Images

Ezt is szeretjük