Így készíts isteni vaníliasodót - Rengeteg sütit feldobhatsz vele
A selymes vaníliasodót a mákos gubától a kelt tésztán át a piskótáig sok mindenhez felhasználhatod.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
Nemcsak kedvenc süteményeidet turbózhatod fel vaníliasodóval, a madártejhez hasonlító krém önmagában és gyümölcsökkel is nagyon finom. Sőt, a vaníliapudingnak is remek alternatívája lehet. Az sem elhanyagolható, hogy 15 perc alatt elkészülsz vele.
Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl tej
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál liszt
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat rakd egy tálba, majd a cukorral keverd habosra. Add hozzá a lisztet, utána pedig a csomómentes masszát hígítsd nyolc evőkanál tejjel. A maradék tejet tedd fel melegedni, és kapard bele a vaníliát.
Ha felforr, fokozatosan öntsd bele a tojássárgás elegyet, és kis lángon állandóan kevergetve főzd addig, amíg kissé sűrű állagú, pudingszerű krémet nem kapsz. Vigyázz, ha túl erős a láng, a sodó összecsomósodhat. Azzal mindenképp számolj, hogy a krém a tűzről levéve tovább sűrűsödik. Hűtsd meg a krémet, közben kevergesd még három-négy percig.


Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept