Így készíts isteni vaníliasodót - Rengeteg sütit feldobhatsz vele

A selymes vaníliasodót a mákos gubától a kelt tésztán át a piskótáig sok mindenhez felhasználhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak kedvenc süteményeidet turbózhatod fel vaníliasodóval, a madártejhez hasonlító krém önmagában és gyümölcsökkel is nagyon finom. Sőt, a vaníliapudingnak is remek alternatívája lehet. Az sem elhanyagolható, hogy 15 perc alatt elkészülsz vele. 

15772529 c82164c8fa42cefd58403268d29c4314 wm

Aranygaluska vaníliasodóval

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dl tej
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 2 tojássárga
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat rakd egy tálba, majd a cukorral keverd habosra. Add hozzá a lisztet, utána pedig a csomómentes masszát hígítsd nyolc evőkanál tejjel. A maradék tejet tedd fel melegedni, és kapard bele a vaníliát.

Ha felforr, fokozatosan öntsd bele a tojássárgás elegyet, és kis lángon állandóan kevergetve főzd addig, amíg kissé sűrű állagú, pudingszerű krémet nem kapsz. Vigyázz, ha túl erős a láng, a sodó összecsomósodhat. Azzal mindenképp számolj, hogy a krém a tűzről levéve tovább sűrűsödik. Hűtsd meg a krémet, közben kevergesd még három-négy percig.

15772533 13f626c07b04095ee1ad15afb90f8208 wm

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük