Így készíts isteni vaníliasodót - Rengeteg sütit feldobhatsz vele
A selymes vaníliasodót a mákos gubától a kelt tésztán át a piskótáig sok mindenhez felhasználhatod.
Nemcsak kedvenc süteményeidet turbózhatod fel vaníliasodóval, a madártejhez hasonlító krém önmagában és gyümölcsökkel is nagyon finom. Sőt, a vaníliapudingnak is remek alternatívája lehet. Az sem elhanyagolható, hogy 15 perc alatt elkészülsz vele.

Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl tej
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál liszt
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat rakd egy tálba, majd a cukorral keverd habosra. Add hozzá a lisztet, utána pedig a csomómentes masszát hígítsd nyolc evőkanál tejjel. A maradék tejet tedd fel melegedni, és kapard bele a vaníliát.
Ha felforr, fokozatosan öntsd bele a tojássárgás elegyet, és kis lángon állandóan kevergetve főzd addig, amíg kissé sűrű állagú, pudingszerű krémet nem kapsz. Vigyázz, ha túl erős a láng, a sodó összecsomósodhat. Azzal mindenképp számolj, hogy a krém a tűzről levéve tovább sűrűsödik. Hűtsd meg a krémet, közben kevergesd még három-négy percig.
