Vaníliás édességek: 7 illatos finomság képpel és recepttel
A vanília illata és jellegzetes íze sok-sok süteményt tesz igazán ínycsiklandóvá.

Dia

	Vaníliás kifli	A közelgő karácsonyi ünnepek egyik legismertebb édessége az akár a fára díszként is felaggatható vaníliás kifli, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz, akkor is, ha még csak most ismerkedsz a konyhaművészettel. Apróra darált dióval még finomabbá varázsolhatod, a kész kifliket pedig porcukorral érdemes megszórnod a még szebb látvány érdekében. Az egyszerű és gyors receptet itt találod.

Vaníliás kifli

A közelgő karácsonyi ünnepek egyik legismertebb édessége az akár a fára díszként is felaggatható vaníliás kifli, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz, akkor is, ha még csak most ismerkedsz a konyhaművészettel. Apróra darált dióval még finomabbá varázsolhatod, a kész kifliket pedig porcukorral érdemes megszórnod a még szebb látvány érdekében. Az egyszerű és gyors receptet itt találod.

Dia

	Almás krémes	Ha a két legnépszerűbb sütialapanyagot kellene megemlíteni, valószínűleg mindenkinek az alma és a vanília jutna eszébe. Az almás krémes sem túl bonyolult - igaz, dolgozni azért kell vele - édesség, ráadásul mindent beszerezhetsz hozzá egész évben. A habos, lágy, mégis ropogós desszertet így készítsd!

Almás krémes

Ha a két legnépszerűbb sütialapanyagot kellene megemlíteni, valószínűleg mindenkinek az alma és a vanília jutna eszébe. Az almás krémes sem túl bonyolult - igaz, dolgozni azért kell vele - édesség, ráadásul mindent beszerezhetsz hozzá egész évben. A habos, lágy, mégis ropogós desszertet így készítsd!

Dia

	Aranygaluska vaníliasodóval	A vaníliasodó az egyik legjobb dolog, ami a vaníliával történhet. A halványsárga, édes szósz egész gyerekkortól majdnem mindenki kedvenc finomsága, ami tökéletes édességet alkot a frissen sült, omlós aranygaluskával. Ezzel a párossal háborúkat lehet nyerni, és a legnagyobb viták rendezésére is tökéletes megoldás, próbáld csak ki! Az ellenállhatatlanul finom receptet itt találod.

Aranygaluska vaníliasodóval

A vaníliasodó az egyik legjobb dolog, ami a vaníliával történhet. A halványsárga, édes szósz egész gyerekkortól majdnem mindenki kedvenc finomsága, ami tökéletes édességet alkot a frissen sült, omlós aranygaluskával. Ezzel a párossal háborúkat lehet nyerni, és a legnagyobb viták rendezésére is tökéletes megoldás, próbáld csak ki! Az ellenállhatatlanul finom receptet itt találod.

Dia

	Madártej	A vaníliakrémben úszkáló omlós habszigeteket az avatatlan szem is borzasztó egyszerűen kiszúrja messziről, hiszen ennél jellegzetesebb külsejű édesség valószínűleg nem létezik. Annak ellenére, hogy sokan nehéznek gondolják, ez a desszert is viszonylag könnyedén elkészíthető, ha sikerül a vaníliás krémet sima, egynemű szósszá varázsolnod, a többi már gyerekjáték. Így készítsd, hogy biztosan ne rontsd el!

Madártej

A vaníliakrémben úszkáló omlós habszigeteket az avatatlan szem is borzasztó egyszerűen kiszúrja messziről, hiszen ennél jellegzetesebb külsejű édesség valószínűleg nem létezik. Annak ellenére, hogy sokan nehéznek gondolják, ez a desszert is viszonylag könnyedén elkészíthető, ha sikerül a vaníliás krémet sima, egynemű szósszá varázsolnod, a többi már gyerekjáték. Így készítsd, hogy biztosan ne rontsd el!

Dia

	Vaníliapuding	A boltok polcairól levehető és otthon pillanatok alatt elkészíthető zacskós változatot mindenki ismeri ebből a műfajból, de ha egyszer elkészíted a házi változatot, többé nem jut eszedbe a gyárival próbálkoznod. A házilag készült vaníliapuding ízben és illatban többet nyújt, próbáld ki, és meglátod! A tökéletes, krémes változat receptjét itt megtalálod!

Vaníliapuding

A boltok polcairól levehető és otthon pillanatok alatt elkészíthető zacskós változatot mindenki ismeri ebből a műfajból, de ha egyszer elkészíted a házi változatot, többé nem jut eszedbe a gyárival próbálkoznod. A házilag készült vaníliapuding ízben és illatban többet nyújt, próbáld ki, és meglátod! A tökéletes, krémes változat receptjét itt megtalálod!

Dia

	Tejberizs	Az egyik legegyszerűbb és legtáplálóbb édesség, amit készíthetsz, a tejberizs. Ahhoz, hogy igazán finom legyen, használj igazi vaníliát, rúd formájában, és azt kapard a főzéshez használt tejbe, így igazán zamatos lesz a végeredmény. Gyümölcsökkel kiegészítve lehet még finomabb, de magában is zseniális desszert. Így készítsd!

Tejberizs

Az egyik legegyszerűbb és legtáplálóbb édesség, amit készíthetsz, a tejberizs. Ahhoz, hogy igazán finom legyen, használj igazi vaníliát, rúd formájában, és azt kapard a főzéshez használt tejbe, így igazán zamatos lesz a végeredmény. Gyümölcsökkel kiegészítve lehet még finomabb, de magában is zseniális desszert. Így készítsd!

Dia

	Rizskoch	Ha pedig kész van a tejberizs, de úgy érzed, hogy ez még kevés, készíts inkább rizskochot! Ez az étel egy összetettebb, de laktatóbb és látványosabb desszert lesz, ennek megfelelően kicsit több munka is van vele, mint a fentebb említett társával. A sütőben készre sült finomsággal azonban képtelenség betelni, főleg, ha van hozzá egy kis házi baracklekvár. Így készítsd, hogy biztosan finom legyen!

Rizskoch

Ha pedig kész van a tejberizs, de úgy érzed, hogy ez még kevés, készíts inkább rizskochot! Ez az étel egy összetettebb, de laktatóbb és látványosabb desszert lesz, ennek megfelelően kicsit több munka is van vele, mint a fentebb említett társával. A sütőben készre sült finomsággal azonban képtelenség betelni, főleg, ha van hozzá egy kis házi baracklekvár. Így készítsd, hogy biztosan finom legyen!

Ezt is szeretjük
Fotó: